Провальний початок. Збірна України програла Нідерландам на Євро-2022

Команда Олександра Косенка з поразки стартувала на чемпіонаті Європи

Збірна України з футзалу стартувала на чемпіонаті Європи. Перший суперник нашій команді дістався цілком прийнятний. Господарів турніру, збірну Нідерландів, визначали в аутсайдери групи А. Тому українські прихильники футзалу сподівалися на відносно легку перемогу, яка б додала впевненості на подальші протистояння. Але андердог буває дуже небезпечним. Це, до речі, у першому матчі ігрового дня підтвердили серби, які вели з рахунком 2:0 із чемпіонами Європи та світу португальцями (фаворити все ж таки здобули перемогу - 4:2). Але, незважаючи на статус суперника, зізнаємося, що перед сьогоднішньою зустріччю команди Олександра Косенка було чимале хвилювання за результат. На жаль, побоювання підтвердились.

Getty Images/Global Images Ukraine

Хоча початок поєдинку видався дуже вдалим. Вже на 1-й хвилині плутанина нідерландців біля своїх воріт призвела до точного удару Зварича, який відкрив рахунок. Тут би розвинути успіх, але це не про збірну України. «Синьо-жовті» віддали м'яч суперникам, які не лише відзначалися технічними діями, а й агресивно атакували. І вартовому наших воріт Ципуну кілька разів довелося демонструвати свою майстерність. Особливо неприємним був епізод, коли голкіпер перевів м'яч у штангу після удару Бузамбу.

Надалі українці відсунули гру від своїх воріт, не особливо нагнітаючи ситуацію. Були хороші моменти у Зварича та Радевича, але рахунок до перерви не змінився.

Getty Images/Global Images Ukraine

Початок другого тайму хочеться якнайшвидше стерти з пам'яті. Голкіпер нідерландців Кейк від своїх воріт зробив ювелірну передачу на голову Саадуні, який пробив точно в кут. Не найкраще зіграли Шотурма, який дозволив пробити опоненту, і Ципун, який мав шанси відбити м'яч. Наші побігли забивати і одразу пропустили контратаку. Бузамбу вийшов віч-на-віч з голкіпером, але Ципун зіграв надійно. «Помаранчеві» виграли підбір, після чого Аттаїбі відправив м'яч у ворота.

Українці виглядали розгубленими, але намагалися виправити ситуацію. Щоправда, із створенням гольових моментів у «синьо-жовтих» виникали проблеми. Хіба що удар Зварича мав шанс досягти мети: Кейк врятував свою команду. А потім і третій м'яч опинився у наших воротах. Бузамбу дуже легко пішов від Журби і з розвороту невідпорно пробив під поперечину.

Ситуація стала критичною, а часу до кінця поєдинку залишалося дедалі менше. На 35-й хвилині збірна України почала атакувати з п'ятим польовим, знявши воротаря. Але швидкості у прийнятті рішень українцям катастрофічно не вистачало, і «помаранчеві» впевнено «перекушували» спроби суперників підібратися до своїх воріт. І все ж, українці зуміли скоротити розрив у рахунку, коли швидку комбінацію точним ударом завершив Шотурма. Але врятувати зустріч «синьо-жовті» не змогли.

Getty Images/Global Images Ukraine

Поразка від нідерландців звела шанси збірної України на вихід у плей-оф до дуже незначних. Наступний двобій наша команда проведе проти Сербії 23 січня.

Чемпіонат Європи. Група А. 1-й тур.

Нідерланди - Україна - 3:2

Саадуні (22), Аттаїбі (24), Бузамбу (30) - Зварич (1), Шотурма (37)

Моссауї (26)

Нідерланди: Кейк - Саадуні, Аттаїбі, Буюзан, Мартінус - Ель-Ганнуті, Бузамбу, Моссауї, Сант-Юсте, Велсебур, ван ден Ейнден, Молькарай - де Віт.

Україна: Ципун - Чернявський, Корсун, Шотурма, Зварич - Радевич, Разуванов, Лебідь, Сірий, Абакшин, Журба, Фаренюк, Педяш - Савенко.

Арбітри: Онджей Черни, Ян Креста (обидва - Чехія), Хуан Галлардо (Іспанія)

Арена «Ziggo Dome» (Амстердам, Нідерланди)

НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Група А

Команда

І

В

Н

П

З - П

0

Португалія

1

1

0

0

4 - 2

3

Нідерланди

1

1

0

0

3 - 2

3

Україна

1

0

0

1

2 - 3

0

Сербія

1

0

0

1

2 - 4

0

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 20:09 3

Ріккі Хаттон поділився емоціями від бою

Коментарі