Конкурент відірвався. Динамо на Олімпійському не змогло дотиснути Зорю

Київська команда зимуватиме на другому місці

Поєдинок на київському НСК «Олімпійський» між місцевим «Динамо» та луганською «Зорею» ще до початку обіцяв бути найцікавішим у 18-му турі чемпіонату української Прем'єр-ліги. І справа не лише в тому, що цей матч носив статус центрального.

Команді Мірчі Луческу вкрай бажано не просто перемагати, а з різницею хоча б у два м'ячі, щоби обходити донецький «Шахтар» за додатковими показниками та йти у відпустку у статусі «зимового чемпіона». Підопічним Віктора Скприника також потрібно було набирати очки через запеклу боротьбу з «Дніпром-1» за бронзові медалі.

З перших хвилин чинні чемпіони України притиснули гостей до своїх воріт, контролюючи м'яч на половині поля суперника. Відмінна можливість відкрити рахунок на 15 хвилині була у Віктора Циганкова, однак після його удару з правої лінії карного майданчика м'яч влучив у стійку. «Зоря», у свою чергу, відповідала доволі небезпечними контратаками.

Ймовірно, гості подумки вже були на перерві, коли на 44 хвилині Віталій Буяльський після асиста Дениса Гармаша забив гол у роздягальню.

Але розмова Віктора Скприника з підопічними принесла свої плоди. Вже в дебюті другої половини зустрічі Аллах'яр відновив статус-кво, відзначившись 11-ою результативною дією в сезоні. До речі, найімовірніше, для 20-річного іранця цей матч став останнім у футболці «Зорі», оскільки луганський клуб, за останніми даними, не збирається активувати опцію викупу у турецького «Фенербахче».

«Динамо» такий розклад подій, звичайно ж, не влаштовував. «Біло-сині» щосили намагалися вирвати надважливу перемогу, але героїчно грав воротар луганчан Дмитро Мацапура, який нівелював один за одним небезпечні моменти біля своїх воріт. В одному з епізодів він навіть збив Карлоса Де Пену за межами штрафного майданчика, за що отримав гірчичник.

1:1 - «Динамо» втратило очки та дозволило «Шахтарю» піти на зимову паузу в статусі одноосібного лідера. Команда Мірчі Луческу вперше в сезоні опиняється у статусі наздоганяючого. Втім, наступного року буде ще 12 турів, тож не все втрачено. «Зоря» завершила рік четвертою, з відставанням у чотири бали від «Дніпра-1».

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Динамо» - «Зоря» - 1:1.

Буяльський, 44 - Аллах'яр, 49.

Мацапура, 53, Назарина, 77, Фаворов, 85.

«Динамо»: Бущан - Тимчик (Караваєв, 57), Забарний, Сирота, Миколенко - Сидорчук, Щапаренко - Циганков, Буяльський, де Пена (Вербич, 57) - Гармаш (Кулач, 90+1).

«Зоря»: Мацапура - Фаворов, Вернидуб, Імереков, Жуніньо - Хомченовський, Цвек, Назарина (Снурніцин, 90+4), Громов (Кабаєв, 72) - Аллах'яр, Гладкий.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

НСК «Олімпійський» (Київ).

ДИНАМО - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 19:10 12

Епоху Юргена Клоппа на «Енфілді» завершено

Коментарі