Ломаченко переміг Коммі та тепер претендує на Камбососа. Чекаємо на їх бій

А Василь одразу погодився летіти у гості

Василь Ломаченко переміг Річарда Коммі одноголосним рішенням суддів. Легко й невимушено, ніби навпроти нього не колишній чемпіон світу, а просто ще один претендент. І хоч українець пішов із рингу з поясом, найголовнішим тут є не цей ремінець, а те, що він дає.

Можливо, бій із Камбососом відбудеться наступного року. Хоча домовитись буде непросто

Ломаченко не відчув Коммі. Хоча Річард був відмінно готовий.

Річард Коммі у поєдинку проти Джексона Марінеса не дивував. Там ганський спортсмен був важким на ногах і, хоч і перемагав, не вселяв довіри. Тоді Коммі часто не встигав за суперником, який перебував у русі і не виглядав настільки вже добре.

Чого не скажеш про поєдинок проти Ломаченка. У ньому Річард видав чи не найкращу форму у кар'єрі. Великий, сильний, але сухий. За рахунок цього Коммі виглядав досить швидко та небезпечно з перших секунд зустрічі. Його серії вилітали без пауз, а удари виглядали по-справжньому швидкими.

Але Ломаченка це не зупинило. Василь одразу ж взявся до справи. Перший та другий раунд активними назвати важко, але українець точно не був бездіяльним, як у поєдинку проти Лопеса. Ломаченко рухався, шукав комфортну дистанцію та пробивав, коли траплялася нагода. Навіть такої активності вистачило, щоби забрати раунди - Коммі просто не встигав за суперником.

Після цього від раунду до раунду Ломаченко нарощував впевненість та кількість ударів. Василь підбирався дедалі ближче до суперника. Відмінно працював по корпусу, добре пробивав у голову. Одного разу зайшов на середню дистанцію, атакував корпус, а тільки Коммі почав йти далі, наздогнав ударом у голову - виглядало провісником чогось нищівного.

До середини поєдинку стало очевидним, що Василю не страшно нічого. Декілька ударів він уже пропустив - нічого страшного не сталося. У відповідь влучав регулярно, темп тримав, зміщувався. І, що найголовніше, не програвав фізично. Ломаченко став ще більш міцним і готовим боротися з таким опонентом. Жоден клінч не можна було повноцінно записати на рахунок боксера з Гани. Там українець або крутив суперника в різні боки, або просто фізично був не гіршим за візаві.

Після середини бою гримнуло те, що напрошувалося давно - Ломаченко спіймав суперника у незручній для того позиції та відправив у нокдаун. Коммі стояв спиною до канатів, так ще й програв клінч - проґавив удар суперника сильною рукою. Впав Річард так, ніби й не збирався вставати, але потім підвівся і навіть продовжив.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ломаченко попутно питав секундантів та тренера Коммі, чи не хочуть вони зняти свого бійця. Виглядав той точно не найкращим чином. Після кількох влучень Річарда знову повело, і Василь спитав ще раз - отримав відмову, але вирішив не добивати.

«Я бачив, у якому стані він був і не міг вирішити, добивати його чи ні», - розповідав після поєдинку українець. Вирішив не добивати ні в тому епізоді, ні загалом.

Решту раундів Ломаченко провів на тихій хвилі. Не розганяв події, був обережним, робив рівно стільки, щоб не остигати. Хотілося, звісно, ​​феєрії. Дружба дружбою, а зараз не час розводити посмішки на рингу. Хотілося побачити не лише домінуючого, а й безжального Ломаченка.

Тому що, якщо він зараз так розслабився, де гарантія, що Василь не повернеться до психологічної форми періоду до Теофімо Лопеса, коли він так вірив у себе, що ладен був битися хоч з однією рукою.

Але Ломаченко вирішив інакше. Дістався до перемоги за очками впевнено та спокійно. Коммі пішов із побитим обличчям, але не травмованою головою. Принаймні не настільки травмованою, як могла б бути. Всі у плюсі.

Що далі?

Ломаченко виявив бажання боксувати з Джорджем Камбососом. Камбосос виявив бажання боксувати з Ломаченком. А ще Райаном Гарсією, Джервонтою Девісом та Девіном Хейні. Тобто, австралійцю начебто все одно.

При цьому Джордж сам казав, що бій проти Ломи для нього є важливим. Тому, що Василь зробив багато для того, щоб бути на рівні, на якому він зараз. Усі натяки говорять про те, що Камбосос розуміє, що Ломаченко зараз - головний виклик, але поспішати не варто - є й вигідніші варіанти.

І це правда. І Девін Хейні, і особливо Райан Гарсія, Джервонта Девіс принесуть набагато більші гроші, аніж Василь Ломаченко. При цьому кожен з них небезпечний по-своєму, тому тут важливо розуміти, як і хто оплачуватиме ризики.

Інший момент полягає в тому, що у разі перемоги над Ломаченком, Камбосос зможе диктувати умови всім щохвилини. Не буде сторін А і Б. Буде сторона Камбососа, який буде головним спортсменом світу у легкій вазі, а решті доведеться доводити. При цьому та сама перемога над Джервонтою такого відчуття не дасть через опозицію самого американця.

Getty Images/Global Images Ukraine

Важливий момент - інтерконтинентальний пояс WBO Василя Ломаченка та його статус. Тепер він є офіційним претендентом і може вимагати бою. Як поводитиметься Організація і що вимагатиме від чемпіона, залежить не лише від неї, а й від Боба Арума.

Голова WBO вже написав у твіттері: «А тепер уявіть Ломаченко - Камбосос в Австралії перед 75-тисячною ареною».

Якщо вже й він такі розмови веде, решті треба лише натиснути. Ломаченку - у викликах, Аруму - в організації. Джордж лише за, але головна умова - боксувати в Австралії. Василь же, на відміну від попередніх трьох кандидатів, не прив'язаний ні до чого - може їхати будь-куди.

А там побачимо, у разі перемоги і Теофімо для реваншу прийде. Хоч і не віриться в це зовсім. Судячи зі стану здоров'я, на Лопеса має чекати більш важка категорія, куди Ломаченку шлях закритий.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 20:36 9

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі