ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар мав перемогти Шериф із рахунком 5:0»

Головний тренер «гірників» дав прес-конференцію після матчу Ліги чемпіонів

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі дав прес-конференцію після матчу Ліги чемпіонів із «Шерифом» у 6-му турі Ліги чемпіонів (1:1).

- У футбольному світі прийнято вважати, що заміна воротаря наприкінці матчу - знак неповаги до суперника. Якщо наслідувати таку логіку, можна сказати, що він вас за це покарав. Як можете прокоментувати вихід Шевченка?

- Ви дивилися матч? Ми заслужили виграти чи нічию? Якби ми виграли, ви задали б таке запитання? Шевченко заслужив зіграти у Лізі чемпіонів, нехай навіть п'ять хвилин, бо він справжній професіонал і завжди тренувався чудово. Тому, я вважаю, що це було правильно. І це зовсім не стосується поваги до суперника. Ми мали перемогти 5:0, оскільки у нас було багато гольових шансів. Якщо ви думаєте інакше, я, звичайно, поважаю вашу думку.

- Здавалося, що перші 15 хвилин першого тайму команда більше захоплювалася грою у квадрат у центрі поля, при цьому ви у технічній зоні дуже емоційно реагували на те, що відбувалося. Наскільки ви погоджуєтеся з цим твердженням?

- У першому таймі «Шериф» чекав на нас в обороні. У нас було мало можливостей знайти вільні зони, ми домінували у грі, однак було мало шансів грати в глибину. У другому таймі «Шериф» грав на 20-30 метрів уперед, і ми менше домінували, але мали більше можливостей грати в глибину. Ми створили гольові моменти і у першому, і у другому таймах, але не забили. Я не пам'ятаю ударів «Шерифа». На останніх секундах ми пропустили гол через помилку, але проблема не така. Коли ти маєш закривати матч, коли потрібно забити гол, ти маєш забити - і точка. А якщо робиш таку помилку, матч залишається відкритим до кінця.

- У Тирасполі ви грали з усіма новачками, лише з двома українцями та зазнали поразки. Наразі не було нікого з новачків, але було багато українців, причому молодих, і «Шахтар» показав гідну гру. Звідси питання: літні трансфери не підсилили команду?

- Я думаю, щось робитимемо з трансферами у січні. Різниця між матчами із «Шерифом» у тому, що сьогодні ми бачили прогрес кількох футболістів, як Судаков, Бондаренко. Судакова я замінив, бо він отримав травму. Бондар у першому матчі не грав. Думаю, що у Кривцова на той час теж була проблема.

Дивіться, я в Україні - іноземець. Я поважаю всіх і не дивлюся, бразилець гравець, італієць чи українець. Я звик поважати всіх. Звичайно, я маю приймати рішення, бо, наприклад, у чемпіонаті України є обмеження у чотири українці. Але ми грали із п'ятьма українцями в Мадриді. Як бачите, я приймаю рішення виключно за матчем та суперником, але не дивлюся на національність.

- У пресі з'явилася інформація, що Мораєс та Марлос не продовжать контракт із клубом та взимку його залишать. Чи це правда? Чи розраховуєте ви на цих гравців?

- Ми зараз повинні думати про матч із «Олександрією», де маємо перемогти, а все інше подивимося у січні.

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі