Нервова перемога. Динамо на виїзді обіграло Минай

«Минай» дав бій чемпіону, але підвела реалізація

Суботня програма 16-го туру української Прем'єр-ліги розпочиналася з поєдинку в Ужгороді, куди після невдалого матчу в рамках Ліги чемпіонів УЄФА проти мюнхенської «Баварії» (1:2) навідалося київське «Динамо». Команда Мірчі Луческу втратила всі шанси на продовження свого єврокубкового сезону навесні, тому мала повне право спрямувати всі зусилля на внутрішню арену, де намітилися певні проблеми.

Ключові з них - донецький «Шахтар» і рівень конкуренції, який «гірникам» вдається нав'язати своїм непримиренним опонентам у боротьбі за чемпіонський титул. Столичний колектив програв домашній матч проти полтавської «Ворскли» безпосередньо перед початком листопадової міжнародної паузи, унаслідок чого його позиції атакувала команда Роберто Де Дзербі. Благо, «Динамо» мав у календарі матч проти одеського «Чорноморця», за рахунок якого вдалося поправити баланс додаткових показників (6:1).

Щодо колективу Ігоря Леонова, то цілком очевидно, що «Минай» має зовсім інші цілі в поточному сезоні. Це не завадило посеред цього тижня команді із Закарпатської області відчути себе учасником єврокубків, і нарешті зіграти перенесений матч третього туру проти ковалівського «Колоса» (1:1), після чого і для цього клубу повноцінно завершилося перше коло змагань. 10 очок і третє з кінця місце в турнірній таблиці - результат не найвидатніший, але з усіма проблемами, що супроводжують, виглядали ці показники задовільно.

Утім, на поведінці команди Леонова у першій половині гри сильно позначалася різниця в класі між командами, а також банальне бажання гостей вирішити всі питання щодо переможця ще до перерви. Щодо цього завдання, то колектив Мірчі Луческу з його виконанням не впорався, забивши лише один гол, та ще й з пенальті, хоча шансів «Динамо» при цьому створило достатньо і для більшої кількості м'ячів.

Безтурботна гра в пас навіть усередині чужого штрафного майданчика від гостей викликала питання, першочергово, до оборони «Миная», якій не давалося позиційно утримувати наступи суперників, та й під час гри один в один кожен гравець закарпатської команди наперед поступався суперникам у майстерності.

«Біло-сині» не забивали виключно через погану вдачу у завершенні власних атак. Циганков на початку матчу промахнувся повз праву штангу з убивчої позиції в центрі штрафного майданчика, після чого вже був набагато точнішим під час виконанні пенальті на 12-й хвилині, який був зароблений Буяльським за допомогою проходу повз Горіна на лівому фланзі атаки.

Говорити про велику кількість згаяних моментів із боку «Динамо» можна було в спокійному ключі, оскільки команда Леонова не показала прагнення проводити атаки на чужі ворота, проте й оборонний блок поставити своїм суперникам виявилася нездатною. Гармаш на вістрі атаки дозволяв собі як знімати м'яч з ноги у Буяльського в метрі від чужих воріт під час подачі з лівого флангу, так і розминати поперечину суперників вдалим завершенням передач партнерів. До нього іноді приєднувалися і Кендзьора з Циганковим зі своїми ударами, але вони лише розминали Кучера на лінії.

У перерві Леонов зважився на радикальний крок, кинувши в бій одразу трьох нових футболістів, а «Динамо» чомусь повірило, що зможе і в другому таймі також володіти ініціативою, як і раніше. Киян на цьому моменті суперники й упіймали, влаштувавши Георгію Бущану цілу низку приводів полаятися на своїх захисників.

У першу чергу, варто відзначити влучання в праву штангу від Селезньова на 63-й хвилині, після чого відбулися невдалі спроби його партнерів зіграти на відскоку. Окрім того, у ворота гостей міг бути призначений пенальті на за підсумками боротьби Кендзьори та Ахмедзаде перед воротарським, але на матчі був VAR, тому рефері у телеекранів розібрали епізод правильно.

У «Динамо» зовсім не виходило доводити м'яч до чужого штрафного майданчика у більшу частину другої половини, а момент Месхі вже в компенсований час цілком ризикував відібрати у киян два очки. Проте Михайло із вигідного становища промахнувся, а вже в наступній атаці навіс із правого флангу від Сидорчука завершив Шапаренко, на чому команди і зупинилися.

У наступному турі закарпатський «Минай» проведе гостьовий матч проти «Олександрії», а київське «Динамо» зіграє в гостях у рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур

«Минай» - «Динамо» - 0:2

Циганков (12, пен), Шапаренко (90+6)

Горін (11) - Вербич (59), Де Пена (69)

«Минай»: Кучер, Синьогуб, Семенко (Матіч, 46), Горін, Гончар, Петрусенко, Хахльов (Месхі, 46), Кулієв, Білоног (Селезньов, 46), Ахмедзаде (Коваленко, 82), Книш (Кобак, 85)

«Динамо»: Бущан, Сидорчук, Вербич (Де Пена, 62), Шапаренко, Шабанов, Циганков (Антюх, 90+4), Миколенко, Гармаш (Шкурін, 76), Забарний, Буяльський, Кендзьора (Караваєв, 76)

Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)

Стадіон: «Авангард»

МИНАЙ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олексій Мурзак Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі