Розклад для збірної України на останній тур відбору у групі D

Україні потрібно перемагати Боснію та Герцеговину та сподіватися на осічку Фінляндії

Після того, як Фінляндія обіграла Боснію та Герцеговину, в останньому турі групового турніру не все залежатиме від збірної України. Франція розгромила Казахстан і, набравши 15 очок, за тур до фінішу гарантувала собі перше місце та путівку до Катару. Боснія та Герцеговина, маючи в активі 7 очок, вище за третє місце вже точно не підніметься.

Таким чином, друге місце розіграють Фінляндія та Україна (програвши Боснії, ми можемо фінішувати і четвертими). Після семи матчів у Фінляндії 11 очок (різниця м'ячів: 10-8) і попереду домашній матч із невмотивованою Францією, Україна має 9 очок (різниця м'ячів: 9-8) і матч з Боснією, в якому нас влаштує лише перемога.

Проте навіть три очки у поєдинку з Боснією та Герцеговиною не гарантують «синьо-жовтим» друге місце у групі, яке дасть змогу зіграти у матчах плей-оф. Отже, розглянемо можливі варіанти подій.

Важливо! У турнірах ФІФА за рівної кількості очок враховуються такі додаткові показники: різниця м'ячів, забиті м'ячі, особисті зустрічі.

Варіант 1

Україна обіграє Боснію та Герцеговину, Фінляндія програє Франції. Україна - 12 очок та друге місце, Фінляндія - 11 очок.

Варіант 2

Україна обіграє Боснію та Герцеговину, Фінляндія грає внічию з Францією, забивши менше, ніж Україна у Зениці.

Наприклад: Боснія та Герцеговина - Україна - 0:1, Фінляндія - Франція - 0:0

Різниця забитих/пропущених в України та Фінляндії 10:8, але друге місце по особистих зустрічах (1:1 та 2:1) посідає Україна.

Варіант 3

Україна мінімально обіграє Боснію та Герцеговину, а Фінляндія зіграє у результативну нічию з Францією.

Наприклад: Боснія та Герцеговина - Україна - 0:1, Фінляндія - Франція - 1:1

Різниця забитих/пропущених в України 10:8, Фінляндії 11:9, і друге місце за рахунок більшої кількості забитих голів займають фіни.

Висновок

Таким чином, збірній України у вівторок потрібно обов'язково обігравати Боснію та Герцеговину і сподіватися на осічку Фінляндії у домашньому поєдинку з Францією. Нашу збірну влаштує і нічия фінів із французами, але тільки в тому випадку, якщо ми заб'ємо Боснії більше м'ячів (і виграємо при цьому), ніж Фінляндія Франції.

Перемога над Боснією з різницею у два м'ячі гарантує друге місце Україні за будь-якої нічиєї у матчі Фінляндія - Франція.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снукер | 07 травня 2024, 06:23 2

Англієць Кайрен Вілсон у фіналі з рахунком 18:14 обіграв Джека Джонса

Коментарі