Не на користь України. Збірна Фінляндії на виїзді обіграла Боснію

Фінляндія у меншості впевнено перемогла Боснію і Герцеговину

У суботу, 13-го листопада, відбувся поєдинок відбіркового турніру чемпіонату світу, в якому зустрілися збірні Боснії та Герцеговини та Фінляндії. Матч пройшов у Зениці на стадіоні «Бєліно Поле». Матч, безумовно, був дуже важливим для України у світлі боротьби за друге місце у групі D.

Боснія та Герцеговина володіла ініціативою на старті матчу, Фінляндія здебільшого оборонялася. На 25-й хвилині гості заробили пенальті, який не реалізував Пуккі. Втім, через 4 хвилини фіни все ж таки забили гол, знову в центрі уваги був Пуккі, після прострілу якого Форсс корпусом відправив м'яч у сітку воріт Шехича. На 37-й хвилині Райтала грубо зіграв проти Колашинаца та залишив свою команду у меншості. Боснія перевагою у першому таймі не скористалася.

На старті другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами, а на 51-й хвилині фіни вже у меншості забили другий гол: Пуккі біля правої стійки видряпав м'яч, скинув його Хямялайнену, той п'ятою віддав під удар Лоду, який потужно вистрілив без шансів для Шехича. На 69-й хвилині боснійці скоротили відставання, коли в дотик після подачі зі штрафного ефектно зіграв Менало, який вийшов на заміну. Фіни відповіли швидко, вже за чотири хвилини, так само в дотик, після стандарту переправив м'яч у ворота Боснії О'Шонессі.

Боснійці намагалися відігратися в останні хвилини матчу, але фіни здорово оборонялися і переможний рахунок втримали. Після цього матчу Боснія і Герцеговина втратила всі шанси на другий рядок у таблиці, тепер основна боротьба за вихід у плей-оф розгориться між Фінляндією та Україною, які в останньому турі зіграють із Францією та Боснією відповідно.

Відбірковий турнір чемпионату світу. Група D.

Боснія і Герцеговина - Фінляндія - 1:3

Менало (69) - Форсс (29), Лод (51), О'Шонессі (73)

На 25-й хвилині Пуккі не реалізував пенальті (воротар)

П'янич (24), Прцич (84)

Райтала (37)

Боснія і Герцеговина: Шехич, Ахмедоджич, Санічанін, Колашинац (Демірович, 39), Чівич, Хаджиахметович (Прцич, 56), П'янич (Сушич, 66), Цимірот (Гояк, 56), Стеванович, Превляк, Крунич (Менало, 66)

Фінляндія: Градецкі, О'Шонессі, Лод, Форсс (Ніссіля, 46), Райтала, Хямяляйнен, Камара, Шюллер, Іванов (Араюрі, 80), Вяйсянен, Пуккі (Йенсен, 80)

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Стадіон: «Біліно Поле» (Зеніца, Боснія і Герцеговина)

БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВИНА - ФІНЛЯНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олексій Мурзак Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі