ПЕТРАКОВ: «Якщо так зіграємо і з Боснією, потрапимо на чемпіонат світу»

В.о. головного тренера збірної України прокоментував матч із Болгарією

В.о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков поспілкувався зі ЗМІ на прес-конференції після товариського матчу з командою Болгарії (1:1).

- Як би ви прокоментували гру?

- Я дуже задоволений грою, кожним футболістом, який вийшов у стартовому складі чи на заміну. Я не маю претензій до підопічних. Пропущений м'яч... Таке трапляється у футболі. Ми поговорили з Тимчиком, я йому підказав. Потрібен досвід, який прийде до нього в майбутньому.

- Чому не вдалося забити ще один гол? Чого не вистачило?

- Я думаю, забракло технічної майстерності. Я на удачу ніколи не нарікаю. Її треба заслужити. Значить, я її не заслужив. Може, заслужу в матчі з Боснією і Герцеговиною. Тоді буду щасливою людиною.

- Після цього матчу ситуація з воротарською позицією стала більш ясною?

- Ще є час, у нас у запасі чотири дні. Давайте не говорити щось заздалегідь. Попереду тренування, тести на COVID-19. Я задоволений воротарями, свідомо дав зіграти Різнику. Він дебютував сьогодні за збірну, я привітав його. Усе нормально, рухаємось далі.

- Оцініть дебют Різника. Наскільки вдало він увійшов у гру?

- Що там казати, суперники одного разу дійшли до наших воріт за весь другий тайм. Тут людина просто заслужила дебют. Думаю, Дмитро нам ще допоможе. Він порядний хлопець, я добре його знаю, у нього все попереду. Головне, що він дебютував.

- Наскільки ви задоволені виходом Коваленка та Гармаша на заміну?

- Я задоволений тим, як Гармаш вийшов. У команді всі хлопці сприйняли його дуже добре. Він досвідчений футболіст, який ще пограє за збірну, допоможе їй. Я йому побажав успіхів. Я думав, що сьогодні він мене врятує. Може, надалі допоможе. Я задоволений не лише Гармашем, а й усіма гравцями.

- Ясен Петров перед матчем подарував вам футболку. З чим це пов'язано?

- Головний тренер Болгарії підійшов і подарував мені футболку з моїм прізвищем. Він мені подякував за гру, побажав удачі з боснійцями. Після матчу я теж підійшов та подарував йому футболку збірної України. Така історія.

Пам'ятаю, мені вже дарували футболку у 2014 році в Угорщині на чемпіонаті Європи. То був тренер збірної Німеччини. Тільки тоді я програв, а зараз зіграв унічию.

- Сьогодні ви здивували тактичною схемою. Чи варто чекати її ж у матчі з Боснією і Герцеговиною?

- Футболісти у збірній уже грали за цією схемою. Я задоволений, як вони зіграли.

- Збірна України показала класний футбол, створила безліч моментів, три голи не зарахували через офсайд. Як таке можливе у футболі?

- Це треба прожити у футболі. Ще раз скажу, що в мене до хлопців нема питань. Я всім подякував, побажав удачі. Я сказав, що якщо так гратимемо з Боснією і Герцеговиною, то потрапимо на чемпіонат світу.

- Який розклад збірної України найближчими днями?

- Завтра об 11:00 вилітаємо до Києва, їдемо до нашого готелю, увечері в нас тренування двома групами на стадіоні імені Баннікова. 13 листопада тренуємось на НСК «Олімпійський» увечері, там же проведемо заняття вранці 14-го. Потім о 18:00 вилітаємо до Сараєва. Там буде передігрове тренування в Зениці.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі