Перший гол в цій ЛЧ не допоміг. Шахтар знову програв Реалу

Феноменальний Карім Бензема зробив дубль і приніс своїй команді перемогу

Для українських шанувальників футболу груповий етап нинішньої Ліги чемпіонів, на жаль, викликає чимало негативних емоцій. За сім матчів, до зустрічі «Шахтаря» з «Реалом», два провідні клуби країни не забили жодного м'яча (!) у ворота суперників. Звичайно ж, була надія на те, що в Мадриді ця сумна для нас серія нарешті завершиться і гірники хоча б відкриють рахунок забитим голам. А ще краще, досягнуть перемоги, зберігши шанси на те, щоб навесні продовжити виступи на європейській арені. Забігаючи наперед, зазначу, що гол «Шахтар» все ж таки забив.

На початку матчу суперники обмінялися небезпечними моментами. Так, на 5-й хвилині Модріч мав чудову нагоду вразити ворота донецької команди. Після стіночки з Васкесом, хорват справа увірвався до штрафного майданчика гостей і завдав удару метрів із шести, проте Трубін якимось дивом парирував цей м'яч. А на 10-й хвилині Алан Патрік пробив з-за меж штрафного майданчика і м'яч влучив у ліву штангу.

На жаль, на 14-й хвилині гірники самі собі привезли гол. Трубін заволодів м'ячем у своєму воротарському майданчику. І замість того, щоб вибити його якнайдалі в поле, вирішив зіграти коротко з Марлоном. Бразилець не зумів, як слід, обробити м'яч, Вінісіус був тут як тут, м'яч відібрав і викотив його на Бензема, який бив вже практично по порожніх воротах.

Getty Images/Global Images Ukraine

Через три хвилини знову в дуелі Модріч - Трубін кращим виявився український воротар, який відбив м'яч ногою. А в контратаці у відповідь Тете непогано зіграв на правому фланзі і зробив простріл на дальню штангу, але Куртуа все прочитав і забрав м'яч у руки.

На 24-й хвилині прицільно з лінії штрафного майданчика по воротах «Реала» пробив Мудрик і знову Куртуа був уважним. А на 32-й хвилині гірники розіграли відмінну комбінацію, в якій брали участь Степаненко, Мудрик і Фернандо, втім форвард гірників пробив трохи вище правого верхнього кута воріт.

І все ж таки на 39-й хвилині українські вболівальники дочекалися першого голу нашої команди в груповому етапі Ліги чемпіонів. Цього разу гольову комбінацію розіграли Матвієнко та Алан Патрік, а завершив її чудовим ударом під поперечину з близької відстані Фернандо.

До речі, саме цей бразильський гравець на останній хвилині першого тайму міг вивести «Шахтар» вперед. Він вибіг віч-на-віч з Куртуа і непогано пробив у дальній кут. Воротар «Реала» у цьому епізоді показав, що недаремно його називають одним із найкращих голкіперів світу - у стрибку він парирував цей удар і перевів м'яч на кутовий.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм розпочався приблизно в тому ж ключі, що й проходив перший. Обидві команди намагалися швидко переходити з оборони в атаку та загрожувати воротам суперників. Втім, до 61-й хвилини особливо небезпечних моментів не було. А потім господарі поля забили свій другий м'яч у цій зустрічі.

Гольову атаку розпочав Вінісіус, який на підході до штрафного майданчика віддав пас на Каземіро. Той дуже оригінально п'ятою зробив передачу у відповідь і Вінісіус вже опинився поблизу воріт гірників. Але бити він не став, а побачив трохи лівіше абсолютно вільного Бензема. Удар француза впритул Трубін відбити не зумів.

До честі футболістів «Шахтаря» вони зовсім не змирилися з таким розвитком подій. Було кілька непоганих моментів, коли вони мали змогу відправити м'яч у сітку воріт суперників. Так, на 70-й хвилині Додо справа робив небезпечний простріл на дальню штангу, але ніхто з його партнерів до м'яча не встиг. На 75-й хвилині Степаненко бив здалеку і ледь не влучив у праву від себе «дев'ятку», м'яч пролетів трохи вище воріт. На 82-й хвилині Марлос від лицьової лінії виконав верхову передачу на Ісмаїлі, але удар головою тому не вдався. І, нарешті, на останній хвилині основного часу Судаков завдав удару з меж штрафного майданчика та Куртуа м'яч парирував.

В підсумку гра завершилася з рахунком 2:1 на користь «Реала» і у «Шахтаря» залишилось зовсім небагато шансів для того, щоб, як мінімум, залишити останнє місце в турнірній таблиці групи D.

Ліга чемпіонів 2021/2022. 4 тур. Група D.

«Реал» (Мадрид, Іспанія) - «Шахтар» (Донецьк, Україна) - 2:1.

Бензема, 14, 61 - Фернандо, 39.

Ф. Менді, 39, Каземіро, 63 - Дентіньо, 90+3.

«Реал»: Куртуа - Карвахаль (Начо, 66), Мілітао, Алаба, Ф. Менді - Модріч, Каземіро, Кроос - Васкес, Бензема (Йовіч, 79), Вінісіус.

«Шахтар»: Трубін - Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі - Степаненко (Судаков, 79), Майкон - Тете (Марлос, 79), Алан Патрік (Маркос Антоніо, 79), Мудрик (Соломон, 71) - Фернандо (Дентіньо, 86).

Арбітр: Бенуа Бастьйєн (Франція).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

РЕАЛ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:29 40

Микола Сираш не виходить на зв'язок, «Хуст» попросив підтримки в УАФ

Коментарі