Легка перемога на класі. Шахтар на Олімпійському розгромив Десну

Підопічні Рябоконя продовжили свою серію без перемог

«Гірники» агресивно розпочали зустріч, інтенсивним наступом та активним пресингом чинячи тиск на оборону суперників. І для вирішення завдання швидкого взяття воріт господарям знадобилося вісім хвилин. Атака правим флангом завершилася прострілом Додо на дальню штангу, і Соломон спокійно переправив м'яч у ціль. Незабаром ледь не подвоїв перевагу «Шахтаря» Майкон, який з-за меж штрафного майданчика низом пробив поряд зі штангою.

У чернігівців атакуюча гра категорично не виходила, а «гірники» діяли розкуто, періодично створюючи гольові моменти біля воріт «Десни». Був близький до успіху Фернандо, який з кута воротарського не потрапив у ціль.

І за такої односторонньої гри «сіверяни» несподівано зрівняли рахунок. Юрченко вибив м'яч на хід Безбородьку, який ліворуч увірвався до штрафного майданчика і точно пробив у дальній кут. Втім, рівновага зберігалася недовго. Судаков отримав м'яч перед штрафним суперником і класним ударом відправив футбольний снаряд у правий верхній кут.

Надалі гра пішла за тим самим сценарієм. «Гірники» повністю володіли територіальною перевагою, а «сіверяни» тримали оборону, сподіваючись тікати в контратаки. Зробити це було вкрай непросто, адже підопічні Де Дзербі дуже рідко віддавали м'яч суперникам. Ще один шанс не використав Фернандо, на удар якого зреагував Литовка. Міг більш вдало зіграти і Майкон, який перебував у центрі штрафного майданчика перед напівпорожніми воротами.


ФК Шахтар

Після перерви «сіверяни» почали активніше шукати шляхи до штрафного майданчика господарів поля. Воротам чернігівці не загрожували, але в першому таймі вони продемонстрували, що марнотратством займатися не мають наміру і готові реалізувати гольову можливість, що з'явиться. «Гірники» ж діяли у звичному стилі, за рахунок тривалих розіграшів намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика «Десни».

Скажімо відверто, «гірники» холоднокровно контролювали перебіг гри. А у середині другої половини зустрічі вони практично закрили питання про переможця зустрічі. Спочатку індивідуальною майстерністю блиснув Тете, який з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч точно в кут, а вже в наступній атаці Фернандо завдав точного удару після ідеального прострілу з флангу від Судакова. Незабаром мав забивати Мудрик, який трохи не встиг замкнути простріл Додо.

У час, що залишився, рахунок міг змінитися як в одну (після удару Цимбалюка «Шахтар» врятував Антоніо), так і в іншу (Мудрик зі штрафного зовсім трохи не потрапив у «дев'ятку») бік. Але цього не сталося - 4:1 на користь «Шахтаря».

У наступному турі команда Роберто Де Дзербі проведе гостьовий матч проти «Колоса», а «Десна» на виїзді протистоятиме «Львову».

Українська Прем'єр-ліга. 13 тур.

«Шахтар» - «Десна» - 4:1.

Соломон, 8, Судаков, 26, Тете, 62, Фернандо, 63 - Безбородько, 23.

Степаненко, 51, Бондар, 70.

«Шахтар»: Трубін - Додо (Конопля, 74), Бондар, Марлон (Кривцов, 74), Ісмаїлі (Матвієнко, 65) - Майкон, Степаненко (Маркос Антоніо, 65) - Тете, Судаков, Соломон - Фернандо (Мудрик, 65).

«Десна»: Литовка - Жук (Тотовицький, 79), Сафронов, Цимбалюк, Селін, Картушов - Арвеладзе (Масалов, 69), Юрченко (Завійський, 69), Домбровський - Калітвінцев (Шевцов, 85), Безбородько (Будківський, 79).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).

НСК «Олимпійський» (Київ).

ШАХТАР - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 04:43 1

Хавбек львівського «Руху» поділився очікуваннями від матчу з «Олександрією»

Коментарі