Франція перемогла Іспанію у фіналі Ліги націй

Французи другий матч поспіль досягають успіху, програючи по ходу поєдинку

Вирішальний матч за головний приз Ліги націй очікувався з великим інтересом, особливо після того, як в обох півфіналах був показаний футбол високого рівня. Однак перший тайм відверто розчарував. По-справжньому небезпечних моментів за перші 45 хвилин взагалі не було, а ударів по воротах можна було порахувати на пальцях однієї руки.

На самому початку зустрічі на 6-й хвилині Бензема опинився з м'ячем перед Симоном. Але навіть, якщо б француз забив, то напевно гол б не зарахували, адже в момент прийому м'яча форвард трикольорових знаходився в очевидному офсайді. На 12-й хвилині непогано відкрився в штрафному майданчику суперників Сарабія. Однак пробив він не дуже сильно і Льоріс спокійно забрав м'яч у руки.

Був ще удар зі штрафного Алонсо на 37-й хвилині, коли м'яч пролетів поруч зі штангою. Ось, мабуть, і все, що можна було відзначити до перерви.

Getty Images/Global Images Ukraine

До середини другої половини зустрічі гра проходила в тому ж ключі. А потім, починаючи з 64-ї хвилини, відбулось все найцікавіше. Спершу Тео Ернандес влучив м'ячем у поперечину. І тут же в контратаці Оярсабаль обіграв Упамекано і точним ударом спрямував м'яч під праву штангу.

Але зовсім недовго раділи іспанці. Вже на 66-й хвилині Бензема зрівняв рахунок. З лінії штрафного він пробив в дальній кут і Симон виявився безсилим допомогти своїй команді. Французи не зупинилися і двічі небезпечно атакував Мбаппе. Але на 68-й хвилині він направив м'яч трохи повз ворота, а через чотири хвилини вдарив прямо в Симона.

І все ж саме Мбаппе трохи пізніше на 80-й хвилині приніс перемогу збірній Франції. Він отримав м'яч на лінії офсайду, втік від захисника і технічно обіграв Симона. Цей епізод перевірявся VAR і порушень правил судді не виявили.

Getty Images/Global Images Ukraine

В підсумку підопічні Дідьє Дешама вдруге поспіль здобули вольову перемогу. Нагадаю, що у півфіналі вони програвали після першого тайму Бельгії 0:2, але потім виграли матч 3:2.

Таким чином, після збірної Португалії, яка стала першим володарем головного призу Ліги націй в 2019 році, тепер трофей дістався чинним чемпіонам світу французам.

Ліга націй з футболу. Фінал

Іспанія - Франція - 1:2

Оярсабаль (64) - Бензема (66), Мбаппе (80)

Погба (46), Кунде (55), Ляпорт (86), Мбаппе (90)

Іспанія: Симон, Аспілікуета, Ляпорт, Гарсія, Алонсо, Гаві (Коке, 75), Бускетс, Родрі (Форнальс, 84), Ф.Торрес (Меріно, 84), Сарабія (Піно, 61), Оярсабаль

Франція: Льоріс, Кімпембе, Варан (Упамекано, 43), Кунде, Чуамені, Погба, Т.Ернандес, Павар (Дюбуа, 79), Грізманн (Верету, 90+2), Мбаппе, Бензема

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

ІСПАНІЯ - ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 24 травня 2024, 06:55 0

Ветеран хевівейту вірить у Тайсона

Коментарі