Нуль ударів. Молодіжна збірна України розгромно програла Франції

Перша поразка у відборі вийшла дуже болючою

Всі команди у групі, крім нашої, встигли втратити очки в попередніх матчах. Тому навіть нічия з французами (ну а що, Фарери ж змогли) значно покращувала наші шанси на вихід з групи, не кажучи вже про перемогу. В пресі відгуки про молодіжку були стримано позитивні, максимум - нейтральні. Вірилося після двох стартових перемог, що чорна смуга нарешті позаду.

Проте, як виявилося, це були наші рожеві мрії, які розбилися відразу ж. «Галльскі півники» міцно забрали м'яч під свій контроль і почали тероризувати Нещерета. Спершу навісами - флангові захисники Трюффер і Калюлю виконали їх декілька буквально хвилин за п'ять. А далі почалося.

Гуйрі та Адлі зрозуміли, що наш захист дозволятиме багато. Для чого тоді безрезультатні навіси, якщо можна спокійно виходити на ударні позиції і бити? Пас-другий, банальні стіночки - і маємо удари впритул. Що робили захисники - незрозуміло. Нещерет крутився, як білка в колесі, відбиваючи почергово удари Адлі, Гуйрі, Калімуендо-Мюінги та компанії. і найстрашніше те, що атакувати ніхто не збирався. Відбилися, винесли, воротар допоміг - та й добре.

Таловеров перший вирішив, що така гра йому не підходить. Дурний підкат біля бокової лінії, влучання замість м'яча в ногу Трюффера, заслужена червона картка. Граємо більше години ігрового часу в меншості. Звичайно, без жодного натяку на небезпечні наші моменти. Ривок Кухаревича з своєї половини на чужу і невстигання до м'яча - мабуть, найнебезпечніший наш момент. На хвилиночку, захисники знешкодили форварда майже в центрі поля...

І вони справдилися. Ротань зняв з гри Кухаревича з Криськівим, але В'юнник і Желізко вдало влилися в загальну сіру масу на полі і зовсім з неї не виділялися. А французи впіймали кураж.

Особливо варто відмітити Гуйрі. Француз робив все, що йому заманеться. На жаль, це відбувалося в нашому штрафному. Накрутити двох-трьох - не проблема. Пробити рабоною - та запросто. Віддати гольовий пас на Адлі - тримайте.

Четвертий гол теж не змусив себе довго чекати. Шо вискочив на побачення з Нещеретом, в останній момент йому вибили м'яч з-під ніг, проте другим темпом Шеркі пробив нашого воротаря - знову ударом низом.

Ну і знущальний п'ятий гол самі французи не повірили, що забили. Адлі з нульового кута зумів пробити в дальню стійку, м'яч відскочив до Гуйрі, той метрів з 12 бив мимо воріт, влучив у Шеркі - відскок у площину воріт. І знову Нещерет, як і в моменті з першим голом, міг виручити, проте не зумів.

А що наші? Щось там бігли на флангах, Мудрик пробував йти напролом. Виглядало жалюгідно. Як і обрізки біля свого штрафного і прості зупинки після них.

5:0 - зарано наші футболісти (та й, чесно кажучи, і ми) повірили, що криза позаду. Нуль ударів в площину - це було б ще зрозуміло, якби були вони (удари) в напрямку воріт. Проте статистика красномовна - 14:0 за ударами в площину, 4:0 - за ударами повз, 5:0 - за заблокованими...

Відбір на молодіжний Євро 2023. Група Н.

Франція U-21 - Україна U-21 - 5:0.

Калімуендо-Мюінга, 40, Діоп, 43, Адлі, 54, Шеркі, 68, 80.

К. Тюрам, 26, Б. Бадьяшіль, 35 - Судаков, 30, Мудрик, 75.

Таловеров, 27 (груба гра).

Франція U-21: Меслье - Калюлю, Саліба, Б. Бадьяшіль (Баде, 58), Трюффер (Гюсто, 70) - Адлі, К. Тюрам (Шотар, 74), Какере - Калімуендо-Мюінга (Шо, 58), Гуйрі, Діо (Шеркі, 58).

Україна U-21: Нещерет - Сич, Таловеров, Батагов, Вівчаренко - Михайленко - Криськів (Желізко, 46), Бондаренко (Білошевський, 59), Судаков (Мудрик, 59), Назаренко (Дубко, 33) - Кухаревич (В'юнник, 46).

Арбітр: Николас Волш (Шотландія).

Стадіон: «Стад Франсіс Ле Бле» (Брест, Франція).

ФРАНЦІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 03:23 0

Дивіться відео голу та огляд матчу 36-го туру іспанської Ла Ліги

Коментарі