Паритет зберігся. Динамо і Шахтар зіграли внічию на НСК Олімпійський

Українські гранди завершили очну дуель без голів

Нещодавно трохи менше двох тижнів тому дві кращі команди країни грали одна з одною також на НСК «Олімпійський» в матчі за Суперкубок України. Тоді «Шахтар» здобув перемогу з рахунком 3:0. Після цього сьогоднішні суперники встигли провести по одному матчу в українській Прем'єр-Лізі, в яких досягли впевнених перемог, а потім зіграли в другому турі Ліги чемпіонів.

На жаль, позитивних емоцій від виступу на євроарені було зовсім небагато. «Шахтар» хоча і не програв «Інтеру», але й не зумів забити переможний гол. До того ж гірники саме в тому матчі втратили на тривалий період свого забивного форварда Траоре. А динамівці взагалі програли з розгромним рахунком 0:5 мюнхенській «Баварії».

І ще. Цей поєдинок, крім того, що мав дуже велике значення в турнірному плані, став сотим у протистоянні грандів українського футболу. Зрозуміло, що виграти його хотіли як одні, так і інші.

Команди розпочали зустріч досить активно і вже на 9-й хвилині виник перший гольовий момент. Де Пена на великій швидкості промчав по лівому флангу і вже з меж штрафного майданчика пробив у ближній кут. М'яч влучив у штангу і вилетів в поле. Буквально тут же гірники організували свій швидкий контрвипад, завершував який ударом з-за меж штрафного майданчика Алан Патрік. Зовсім трохи м'яч розминувся з лівою «дев'яткою».


Фото - ФК Шахтар

І далі футболісти продовжували діяти на високих швидкостях, відповідаючи своєю атакою на атаку суперників. Тому моменти періодично виникали біля обох воріт. Так, на 17-й хвилині після подачі кутового у боротьбі за м'яч зійшлися Степаненко і Шапаренко. Схоже, що від киянина м'яч полетів під поперечину, однак Бущан був уважний і перевів круглого за ворота. На 24-й хвилині Караваєв здалеку завдав сильного удару, але Пятов забрав м'яч у руки. А через чотири хвилини Марлос спробував обвідним ударом вразити ціль, проте зовсім трохи промахнувся.

Час минав, а забитих голів не було. Та й кількість небезпечних моментів явно поменшало. Втім наприкінці тайму динамівці додали і тричі змушували своїх вболівальників підхоплюватися зі своїх місць. На 39-й хвилині Вітіньо завдав сильного удару з-за меж штрафного майданчика, але неточно. Потім через хвилину Пятов вибив м'яч з-під поперечини після навісу Буяльського. А на 43-й хвилині все той же Вітіньо знову наважився на дальній удар, але і цього разу м'яч розминувся зі штангою.

На самому початку другої половини матчу на 51-й хвилині Степаненко пробив з лінії штрафного майданчика, але неточно. За дві хвилини після удару Додо з правого флангу Бущан з-під поперечини перевів м'яч на кутовий. І ще через дві хвилини динамівці здорово розіграли штрафний і Циганков вискочив сам на сам із Пятовим. Голкіпер гірників зіграв надійно та зумів виграти цю міні-дуель у форварда.


Фото - ФК Шахтар

Наставник гірників Роберто Де Дзербі в середині тайму провів відразу три заміни, намагаючись за рахунок свіжих гравців додати швидкості атакам своєї команди. І на якийсь відрізок часу це спрацювало. Але все одно із завершальними ударами у «Шахтаря» не виходило. Ось тут-то і згадалося вимушена відсутність Траоре. Щодо киян, то вони більше оборонялися, не часто вибігаючи вперед в контратаки. Швидше за все, підопічних Мірчі Луческу нічийний рахунок більше влаштовував, адже він залишав «Динамо» перевагу в три очки над своїм головним конкурентом в боротьбі за золоті медалі.

Останні хвилини матчу пройшли в безперервних атаках «Шахтаря». Донецькі футболісти дуже хотіли забити переможний гол і шанси для цього були. Особливо близькі до успіху вони були на останній компенсованій хвилині. Після розіграшу кутового м'яч влучив у Забарного і летів в напрямку воріт, проте там опинився Караваєв, який врятував своїх партнерів від поразки.

В підсумку 0:0 і «Динамо» залишається одноосібним лідером української Прем'єр-Ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Динамо» - «Шахтар» - 0:0

Шапаренко (70), Вітіньо (80) - Марлон (25), Кривцов (67), Сікан (68), Тете (77)

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Забарний, Сирота, Кендзьора (Тимчик, 86), Сидорчук, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Вітіньо (Шкурін, 86), Буяльський (Гармаш, 86).

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Марлон, Матвієнко, Степаненко (М.Антоніо, 65), Майкон, Марлос (Тете, 65), А.Патрік, Соломон (Сікан, 65), Педріньо.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 13:44 9

Дар'я стала переможницею змагань у Лопоті

Коментарі