Третє місце впевнено залишили за собою. Ворскла вдома розгромила Інгулець

Гра вийшла дуже динамічною і видовищною

Не можна сказати, що в матчі десятого туру зустрічалися команди з різних полюсів турнірної таблиці. Полтавчани підходили до поєдинку з четвертого рядка, «Інгулець» знаходився на дванадцятому. Проте, фаворита було видно неозброєним оком. Залишалося підтвердити свій статус грою!

Команди почали зустріч досить активно, при цьому господарі на правах фаворита йшли вперед великими силами. Гості в міру можливостей відповідали. До середини першого тайму володіння м'ячем було на користь «Ворскли»: 57:43%. Але при цьому за сейвами статистика фіксувала рівність - 1:1. Та й за ударами в сторону воріт цілому гравці «Інгульця» відставали ненабагато - 3:4.

При цьому перший стовідсотковий момент створили саме гості - Сітало вискочив практично сам на сам, пробив, проте воротар полтавчан вчасно вийшов з лінії та заблокував удар. Незабаром Шарай з півкола штрафного ударом низом перевірив воротаря суперника. Тобто гості контратакували гостріше, при цьому в обороні помилок не допускали.

Підопічні Юрія Максимова «дзвіночок» почули і гру від своїх воріт відсунули. Контролювали м'яч в середині поля, ось тільки чогось серйозного біля чужих воріт так і не створили. Тому нулі на табло виглядали цілком справедливим підсумком першої половини гри. Хоча й 1:1 не було б чимось неймовірним.

Другий тайм почався з неприємного зіткнення головами Пуцліна і Запорожця. Справа дійшла аж до кровотечі у обох. Втім, лікарі постаралися на совість і повернули футболістів на поле в найкоротші терміни.

«Інгулець» явно не збирався програвати. Видно було, що у гравців гостей цілком вистачає сил протистояти супротивникам. Господарі справлялися з контратаками гостей іноді з порушеннями, тож навіть Максимов, захищаючи своїх підопічних, договорився до «гірчичника». Хоча до арбітра ніяких претензій пред'явити не було ні найменшої можливості: Сергій Бойко не давав приводів засумніватися в своїй компетентності.

І ближче до середини другого тайму зафіксував взяття воріт. Степанюк отримав м'яч у штрафному і навісив до дальнього кута воротарського. Набіг Рангель і з півтора метрів головою відправив м'яч у порожній кут воріт - 1:0.

Зрозуміло, після пропущеного гола гості спробували йти вперед. Чим тільки підняли градус гри: полтавці охоче погодилися на контратаки. Матч придбав зовсім інший характер і видовищність. Хоча, звичайно, «Ворскла» почала «сушити» гру. Але навряд чи можна строго судити за це футболістів: три очки є три очки. Тим більше, що про контратаки вони не забували і в підсумку провели шикарну комбінацію. Пердута подав справа, а Тілль в дотик пробив точно - 2:0!

Сталося друге взяття воріт на 78 хвилині. І, власне, на цьому все завершилося. Гості зрозуміли, що гру врятувати не вдасться. Господарі на підйомі продовжували атакувати, але без особливої ​​пристрасті. Відзначимо, що тільки після того, як рахунок став 2:0, відбулася перша заміна в матчі, причому саме наставник «Ворскли» спробував зміцнити оборону. Гості почали посилювати атаку лише на 83 хвилині.

Хоча це позначилося саме не кращим чином. Очевидно, захист «Інгульця» не зміг перебудуватися належним чином: Степанюк знову пройшов флангом, відпасував на Рангеля. А той виконав подачу в штрафний, і Тілль ударом в дотик оформив дубль - 3:0!

Таким чином, полтавчани третій матч поспіль виграли «всуху», набрали 21 очко і закріпилися на третьому місці. 16 жовтня на «Ворсклу» чекає виїзд до «Олександрії». «Інгулець» з 8 балами залишився дванадцятим. У наступному турі команда приймає «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 10 тур.

«Ворскла» - «Інгулець» - 3:0.

Рангел, 66, О. Тілль, 77, 84.

Пуцлін, 33 - Бартулович, 20, Шарай, 36.

«Ворскла»: Різник - Чеснаков, Тамм, Яворський - Пердута, Скляр (Пешіч, 88), Пуцлін, О. Тілль (Амількар, 88), Кане (Челядін, 78) - Рангел, Степанюк.

«Інгулець»: Шуст - Полегенько , Салем, Ковальов, Поспєлов (Козак, 83), Асмелаш - Бартулович (Шишка, 83), Запорожець, Шарай - Плохотнюк (Гопей, 83), Сітало.

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 липня 2024, 11:53 16

Ексгравець киян незадоволений виступом Шапаренка на ЧЄ

Коментарі