Динамо – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Матч за шість очок» в Києві

У неділю відбудеться центральний поєдинок 10-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться київське «Динамо» і донецький «Шахтар». Зовсім недавно суперники зустрічалися в матчі за Суперкубок України, і тоді впевнену перемогу здобули «гірники» (3:0). У чемпіонаті кияни очолюють турнірну таблицю, але перемога дозволить «гірникам» наздогнати свого головного суперника. Так що, на нас чекає справжній «матч за шість очок», як прийнято говорити.

Динамо

Після поєдинку за Суперкубок з табору киян звучали репліки, мовляв, трофей не той, налаштувалися якось не так. Тепер з мотивацією у футболістів «Динамо» має бути все в повному порядку. Адже «біло-сині» поступилися своєму принциповому супернику, а потім без шансів програли лігочемпіонівську зустріч мюнхенській «Баварії». Ще одна поразка підніме питання про спроможність команди Мірчі Луческу та її здатність досягати потрібного результату в відповідальних матчах. Правда, навряд чи хтось із українських уболівальників розраховував на те, що кияни візьмуть очки з чемпіоном Німеччини. Головним було не програти крупно, що не вийшло. І тут трагедії не сталося: «Динамо» і «Баварія» просто знаходяться на різних рівнях. «Баварія» - дуже сильний суперник для нас», - зазначив після поєдинку в Мюнхені румунський наставник «біло-синіх».

Як показав стартовий відрізок сезону, проблема «Динамо» зі забивним центрфорвардом так і не була вирішена. Переведення на вістря атаки номінального «опорника» Дениса Гармаша хоч і стало цікавим тренерським ходом, поки не приносить киянам бажані дивіденди. Новачкам команди Кулачу і Раміресу, покликаним підсилити атакуючу лінію, тренерський штаб «Динамо» не особливо довіряє (венесуелець ще і вибув з ладу через коронавірусну інфекцію), а Шкурін навряд чи поки став серйозним посиленням. Важливою підмогою для вибору плану на недільну гру стане відновлення Віталія Буяльського, який пропустив два матчі киян через пошкодження. Втім, про стан півзахисника не повідомляється. Відзначимо, що поєдинок у Мюнхені став ювілейним для Віктора Циганкова, котрий провів 200-ту гру за київський клуб.

Шахтар

«Гірники» у вівторок провели досить якісну зустріч з «Інтером», але зуміли заробити лише одне очко в свій актив. Якщо порівнювати минулорічне і нинішнє домашні протистояння «Шахтаря» з міланським клубом, які закінчилися з однаковим результатом, то можна говорити про значний прогрес. У 2020-му підопічні Луїша Каштру більшість ігрового часу проводили в захисті і відстояли нічию з великими труднощами. Тепер же команда Роберто Де Дзербі створила чимало моментів біля воріт «нерадзуррі» і цілком могла здобути перемогу. Звичайно, за рік в командах відбулося багато чого, але такі якісні зміни в грі «гірників» не можуть не радувати. Істотним негативом після матчу з «Інтером» стала травма форварда Лассіни Траоре, який з ходу влився в ігровій ансамбль донецького клубу.

Однак, «Шахтарю» поки явно не вистачає стабільності. «Гірники» можуть продемонструвати класну гру з «Динамо» або «Інтером», а потім відчувають проблеми в матчах з командами менш статусними. Але тренерські ідеї Де Дзербі вже неозброєним оком проглядаються в діях футболістів донецького клубу. Наприклад, «Шахтар» є кращою командою нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів за точністю виконуваних передач. Погодьтеся, такий показник заслуговує на повагу. Крім Траоре, в лазареті «гірників» залишаються Мораес, Коноплянка, Фернандо і Дентіньо. Мораес, до слова, вже повернувся в Україну з Бразилії, де він відновлювався після травми.

Статистика зустрічей

У Прем'єр-лізі принципові суперники мають абсолютно однакову статистику: по 25 перемог, голи - 82:82. А за весь час проведення чемпіонатів України «Динамо» має невелику перевагу. Кияни здобули 39 перемог проти 35-ти у донецького клубу. Кращим бомбардиром українського класичного протистояння серед діючих футболістів команд є Марлос, який забив 6 голів у ворота «біло-синіх» (ще одного результативного удару у ворота киян Марлос завдав під час виступів за «Металіст»). У «Динамо» по три голи в ворота «гірників» забили Вербич, Гармаш і де Пена. У минулому чемпіонаті суперники обмінялися перемогами на НСК «Олімпійський»: в першому колі «Шахтар» обіграв «Динамо» з рахунком 3:0, а в другому «біло-сині» взяли реванш - 1: 0.

Коментар

Своїми очікуваннями від майбутньої зустрічі поділився півзахисник «Шахтаря» Алан Патрік. «Шахтар» - «Динамо» - завжди дербі, незалежно від того, в Суперкубку ми граємо або в чемпіонаті України. Прекрасно знаємо, що це непросто, це складно, але наша команда добре підготовлена. Ми це показали в матчі за Суперкубок. Сподіваємося показати хороший виступ і в недільному матчі», - сказав бразилець.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Гармаш, Шапаренко, Циганков, де Пена, Супряга.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон, Педріньо, Алан Патрік, Соломон, Сікан.

Прогноз на протистояння

У разі перемоги «Динамо» зміцнить своє лідерство в турнірній таблиці, відірвавшись від донецького клубу на шість очок. Якщо ж переможуть «гірники», вони наздоженуть «біло-синіх». Тому мотивація команд на майбутнє протистояння не викликає сумнівів, адже на кону стоїть багато. Спрогнозуємо, що після недільного матчу розстановка сил на верхівці турнірної таблиці збережеться, оскільки команди зіграють внічию.

3 жовтня, неділя

«Динамо» - «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua - 2:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 00:12 0

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі