Швидкий гол-красень приніс перемогу. Дніпро-1 в Тернополі обіграв Львів

Красивий гол Довбіка виявився єдиним у матчі

У Тернополі на стадіоні імені Романа Шухевича відбувся поєдинок 10-го туру української Прем'єр-ліги між «Львовом» та «Дніпром-1». Команда Ігора Йовічевіча була вкрай мотивованою взяти три очки, оскільки минулого тижня принизливо програла луганській «Зорі» (0:4). Очевидно, що після того фіаско у футболістів була неприємна розмова з керівництвом.

З перших хвилин дніпряни почали рвати і метати, і результат не змусив себе довго чекати. Вже на другій хвилині Артем Довбик добіг до м'яча на лівому фланзі і без обробки пробив з дуже гострого кута на межі штрафного майданчика. Олександр Ільющенков був не готовий до такого - смугастий опинився в сітці.

Пробивав Довбик або ж намагався зробити навіс - з боку зрозуміти складно, проте цей гол заслуговує на звання не тільки найкращого в нинішньому турі, а й в усьому сезоні УПЛ в цілому. У Марко ван Бастена в 1988-му виконання вийшло дещо скромнішим, хоча, звичайно ж, той матч був абсолютно іншого рівня.

На 11 хвилині голкіперу львів'ян коліном в голову влетів Олександр Назаренко, після чого сторож воріт довго не міг отямитися. На поле вибігла медична бригада, і здавалося, що Ільющенкова доведеться замінити. Була підозра на струс мозку, але воротар прийняв рішення продовжити гру, і медики після перевірки координації не стали перешкоджати цьому.

Довгий час Валентин Кожокару стояв у рамці без роботи, поки в кінці першої половини гри кілька разів Шина небезпечно пробивав по воротах, проте йому бракувало влучності. А от у другому таймі Кожокару набагато частіше довелося включатися в гру. Ідеальний момент для того, щоб зрівняти рахунок, був у Володимира Якимця, але його удар прийняла на себе поперечина.

Ще раз м'яч дивом не опинився в сітці воріт дніпрян за 10 хвилин до кінця основного часу: Олексій Зозуля з правого флангу класно навісив на голову Ернесту, ганець класно пробив, але Кожокару знову підстрахував каркас - м'яч від штанги відлетів убік.

«Дніпро-1» теж мав декілька непоганих моментів для того, щоб подвоїти свою перевагу, але їх затьмарили атаки «Львова». Після перерви номінальні господарі приємно здивували і аж до фінального свистка неабияк ганяли гостей, які на папері повинні були без особливих проблем брати три очки.

На останній компенсованій хвилині Назарій Русин був зобов'язаний забивати. У форварда був «буліт», який реалізувати не вдалося, - повз ворота. «Дніпро-1» вперше в історії забив «Львову» всього лише один гол, але це не завадило підопічним Йовічевіча здобути шосту перемогу в сезоні й піднявся на третє місце в турнірній таблиці чемпіонату. «Львів» з шістьма балами залишився 14-м.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Львів» - «Дніпро-1» - 0:1

Довбик (2)

Грисьо (31), Романчук (37), Зозуля (41), Брікнер (50), Ернест (67), Політило (71) - Ігнатенко (53), Піхальонок (65), Кожокару (90), Дубінчак (92)

«Львів»: Ільющенков, Якимець, Зозуля, Брікнер, Романчук, Бусько (Ернест, 46), Чірьяк, Політило (Сорокін, 71), Шина (Крушинський, 46), Грисьо (Ременяк, 66), Нич (Альваро, 66).

«Дніпро-1»: Кожокару, Кравченко (Лучкевич, 73), Адамюк, Сваток, Дубінчак, Джурасек (Ді Франко, 68), Ігнатенко, Піхальонок, Гуцуляк (Русин, 80), Назаренко (Нельсон, 73), Довбик.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Тернопільський міський стадіон (Тернопіль)

ЛЬВІВ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 15:31 17

Призначено офіційних осіб на матчі вищого вітчизняного дивізіону

Коментарі