І знову три пропущених. Зоря в Запоріжжі з великим рахунком програла Ромі

Команда Жозе Моуріньо здобула другу розгромну перемогу в груповому турнірі Ліги конференцій

Після поразки в Норвегії від «Буде-Глімт» «Зоря» опинилася в непростій ситуації, адже далі належало битися з фаворитом групи С римською «Ромою». Додала головного болю тренерському штабу луганського клубу і кадрова ситуація. До Шевченка і Жуніньо, які знаходяться в лазареті, приєднався центрбек Віталій Вернидуб, котрий травмувався в матчі проти «Дніпра-1».

Луганчани почали матч з високого пресингу, але позиційна помилка призвела до неприємностей вже на 7-й хвилині. Дарбо вертикальною передачею «розрізав» оборону господарів поля, і Ель-Шаараві, який вийшов один на один з Мацапурою, холоднокровно реалізував свій момент. Луганчани занервували і занадто багато дозволяли суперникам біля свого штрафного. Проходили гострі навіси у Калафьорі, постійно тероризував захисні побудови «чорно-білих» Ель-Шаараві (після одного з його ударів «Зорю» виручив Мацапура). Був гольовий шанс і у Шомуродова, який з меж штрафного не пробив голкіпера луганчан.

Але це не означає, що римляни володіли перевагою. «Чорно-білі» досить організовано атакували, правда, до по-справжньому небезпечних моментів біля воріт гостей справа не доходила. Хороша можливість була у Громова, який з лінії штрафного пробив у руки Патрісіу. Атаки «вовків» виглядали набагато гострішими, але на перерву команди пішли з мінімальною перевагою «Роми».


Фото - ФК Зоря

Початок другої половини зустрічі очікувався з побоюванням, адже цей відрізок був луганчанами провалений в матчах проти «Рапіда» і «Буде-Глімт». Але господарі поля почали з атак другу 45-хвилинку і ледь не зрівняли рахунок. Сайядманеш отримав м'яч у правому куті штрафного «Роми» і вирішив прострілити, а партнери іранця не встигли замкнути цю передачу.

Тренерський штаб римлян відреагував на активність луганчан подвійною заміною: на поле вийшли Дзаньоло і Абрахам. Посил Моуріньо був почутий футболістами «Роми», які обрушили шквал атак на ворота «Зорі». І це відразу принесло результат. Спочатку Абрахам з кута штрафного влучив у ближню стійку, а незабаром Смоллінг після навісу з кутового завдав точного удару. Завершили ударний відрізок гості голом Абрахама, який скористався неузгодженими діями захисників луганського клубу.

Після цього питання про переможця зустрічі було практично зняте. До честі луганчан, вони не опустили руки і до фінального свистка намагалися розмочити рахунок. Могли збільшити свою перевагу і римляни, але результат більш не змінився. «Зоря» зазнала другої поразки в груповому турнірі Ліги конференцій, і далі на луганчан чекають два поєдинки проти софійського ЦСКА. Ці зустрічі стануть визначальними для команди Віктора Скрипника в поточному єврокубковому сезоні.

Ліга Європи. Група С. 2-й тур.

«Зоря» - «Рома» - 0:3

Ель-Шаараві (7), Смоллінг (66), Абрахам (68)

Кумбула (81)

«Зоря»: Мацапура, Хомченовський, Цвек, Імереков, Фаворов (Снурніцин, 92), Кочергін, Назарина, Булеца (Крістіан, 69), Сайядманеш (Шахаб, 69), Громов (Овусу, 92), Кабаєв (Луньов, 83).

«Рома»: Руй Патрісіу, Калафьорі, Смоллінг, Кумбула, Ібаньєс, Крістанте, Дарбо (Діавара, 70), Ель-Шаараві (Майораль, 79), Пеллегріні (Вільяр, 78), К.Перес (Дзаньоло, 62), Шомуродов (Абрахам, 62).

Арбітр: Луїш Годінью (Португалія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна)

ЗОРЯ - РОМА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі