Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар починає готуватися до Інтера»

Команда виграла перед відповідальним матчем Ліги чемпіонів

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі оцінив перемогу 4:1 в матчі УПЛ проти «Вереса», а також прокоментував майбутній матч Ліги чемпіонів проти «Інтера».

- Було два різні тайми: у першому здалося, «Шахтар» трохи беріг сили на «Інтер». У перерві сказали хлопцям не бити байдики, а виходити й робити свою справу? (Football Hub)
- У принципі, я згоден. У першому таймі ми зіграли добре, але, можливо, не надто були впевненими в собі. Не вважаю, що ми вже думали про «Інтер». Питання в тому, що в старті вийшло багато хлопців, які цього сезону мало грали. І в нас на полі багато молодих. Крім Пятова, Марлоса та Кривцова майже всім близько 20-21 року. Часом є проблема браку досвіду, і коли ми мали б закрити матч, він ще лишається відкритим. Я вважаю, що сьогодні ми здобули важливу перемогу для молодих футболістів і загалом важливу в чемпіонаті.

- Коли на поле повернеться Анатолій Трубін? Наступний матч - з «Інтером», представником Італії. Чи є ця зустріч для вас особливою? (Football Hub)
- Трубін сьогодні був на лаві, він ще не у відмінному стані, тому інтенсивно тренується. Я не поспішаю, адже є Пятов, воротар, який заслуговує грати в стартовому складі. Коли Трубін буде готовий на сто відсотків, тільки тоді він може знов зіграти. Що ж до «Інтера», завтра ми почнемо інтенсивно готуватися до матчу. Це сильна команда - навіть сильніша, ніж минулого сезону.

- Чи не було ризиком випускати стільки молодих гравців, так змінювати склад після матчу в середу? («Футбольний формат»)
- Так, звісно, це був ризик, однак я треную хлопців щодня і знаю їхні якості. Бондаренка, Корнієнка, всіх інших, хто грав сьогодні. І в мене мета, щоб, ідучи з «Шахтаря», я залишив команду сильнішою, ніж вона була. Щоб прогресувати, вони повинні грати в таких матчах. Конопля, Корнієнко, Бондаренко, Судаков, Мудрик, Сікан... Якщо ми не приділятимемо уваги майбутньому, то, коли закінчать кар'єру Пятов, Степаненко, Кривцов і Марлос, наші молоді футболісти будуть не готові, й тоді «Шахтарю» потрібно буде зменшити амбіції.

- Чому 11-метровий виконував Марлос, а не Траоре? І дайте прогноз, чи зможе Лассіна стати найкращим бомбардиром чемпіонату за підсумками сезону. («Газета по-українськи»)
- Я завжди називаю трьох футболістів, які можуть бити пенальті, й сьогодні ними були Марлос, Тете і Сікан. Звісно, я говорю, хто на першому, на другому та третьому місцях, і потім вони самі розбираються на полі. До моменту, доки вони не сваритимуться через це, - тоді я сам вирішуватиму. Стосовно Траоре, я вважаю, що він має ставити за мету стати найкращим бомбардиром сезону. До речі, ми не повинні забувати, що йому лише 20 років.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі