Турнір інший – результат той же. Зоря програла, знову пропустивши три голи

Команда Віктора Скрипника поступилася норвезькому «Буде-Глімт»

Луганська «Зоря» стартувала в груповому турнірі дебютного розіграшу Ліги конференцій. Першим суперником команди Віктора Скрипника став віце-чемпіон Норвегії «Буді-Глімт», який зарекомендував себе грізним опонентом саме на домашньому стадіоні. Програвши в кваліфікації Ліги чемпіонів польській «Легії», норвезький клуб пройшов три відбіркових раунди іншого єврокубкового турніру. При цьому в рідних стінах «Буде-Глімт» незмінно перемагав гостьові команди, залишаючи свої ворота в недоторканності. Можна припустити, що не в останню чергу норвежці домагалися успіху завдяки штучному газону «Аспмюра Стедіум».

Перед протистоянням в Буде тренерський штаб «Зорі» зіткнувся з кадровими проблемами. У лазареті опинився голкіпер Шевченко, не міг допомогти партнерам Шахаб, а перед матчем отримав пошкодження Жуніор Рейс. У підсумку, на євроарені дебютували голкіпер Мацапура і Снурніцин, який розмістився на лівому фланзі оборони. Та й номінальний опорник Цвек вийшов в центрі захисту не від хорошого життя.

Свої амбіції господарі поля продемонстрували вже на 1-й хвилині. Пеллегріно на швидкості вбіг до штрафного «Зорі», залишивши за спиною Мацапуру, але не зумів зробити поперечну передачу на партнера. Незабаром по воротах гостей завдавали удари Сольбаккен і Сальтнес. Це було небезпечно, але стартовий штурм суперників луганчани витримали.

«Чорно-білі» спробували встановити контроль над м'ячем, подовгу розігруючи свої комбінації. Футболісти «Буде-Глімт», навпаки, намагалися відразу доводити гру до штрафного гостей і не затягувати із загостренням ситуації. Кожна контратака норвежців несла в собі загрозу: вони швидко переходили центр поля, вриваючись у вільні зони. Але по-справжньому гольових моментів біля воріт «Зорі» не було. Втім, як і біля протилежних воріт. Пригадується хіба що дальній удар Хомченовського, після якого м'яч пролетів поруч зі штангою.

Другий тайм господарі розпочали так само, як і перший. Але на цей раз луганчанам не вдалося стримати суперників. Швидкісному Пеллегріно пробити в підкаті завадив Вернидуб. Втім, це відстрочило взяття воріт лише на кілька миттєвостей. Після навісу з кутового Сальтнес головою відправив м'яч у сітку. А вже в наступній атаці господарі поля подвоїли свою перевагу: Сольбаккен пробив невідпорно під поперечину.

Луганчани стали агресивніше йти в атаку і цілком могли відквитати один гол. Але, створивши свій найкращий на той час момент у матчі і не реалізувавши його, «Зоря» знову пропустила. Мацапура невдало вибив м'яч, і Пеллегріно з лівого флангу ефектним ударом перекинув голкіпера.

Луганчани повністю засмутилися, і тільки штанга завадила Сальтнесу оформити дубль у матчі. Господарі впіймали кураж і атакували з позиції сили. Результативний удар Громова на останніх хвилинах став першим для «Буде-Глімт» на домашньому стадіоні в поточній Лізі конференцій, але цей факт абсолютно не порадував. «Зоря» стартувала в груповому турнірі з виїзної поразки.

У наступному турі луганчани в Запоріжжі прийматимуть «Рому», а «Буде-Глімт» на виїзді зіграє з софійським ЦСКА.

Ліга конференцій. Група С. 1-й тур.

«Буде-Глімт» - «Зоря» - 3:1

Сальтнес (48), Сольбаккен (49), Пеллегріно (60) - Громов (90)

Бьоркан (36) - Кочергін (52), Кабаєв (54), Снурніцин (60)

«Буде-Глімт»: Хайкін, Бьоркан (Конрадсен, 79), Лоде (Хейбротен, 89), Мое, Сампстед, Сальтнес, Берг, Брустад-Фет (Ветлесен, 67), Пеллегріно (Коомсон, 79), Ботхейм, Сольбаккен (Мугіша, 88).

«Зоря»: Мацапура, Снурніцин, Цвек (Імереков, 91), Вернидуб, Хомченовський (Алефіренко, 91), Кочергін, Булеца (Луньов, 70), Назарина, Кабаєв (Овусу, 91), Громов, Аллах'яр (Крістіан, 70).

Арбітр: Денніс Хіглер (Нідерланди)

«Аспмюра Стедіум» (Буде, Норвегія)

БУДЕ-ГЛІМТ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:10 3

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі