Шериф - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Гарний суперник для старту в груповому раунді

15 вересня відбудеться матч першого раунду групового раунду Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться молдовський «Шериф» і донецький «Шахтар». Зустріч пройде на стадіоні «Шериф» в Тирасполі, стартовий свисток німецького рефері Деніза Айтекіна прозвучить о 19:45 за Києвом.

«Шериф»



«Шериф» - найбільш сенсаційний учасник нинішнього групового раунду ЛЧ. Відразу ж хотілося б провести деякі паралелі. Минулого року аналогічний статус мав угорський «Ференцварош», який волею жереба дістався київському «Динамо». Найцікавіше в тому, що обидва клуби в групу вивели українські фахівці: Юрій Вернидуб і Сергій Ребров. Насправді, це величезне досягнення, враховуючи, неймовірно низьку затребуваність українських фахівців у Європі.

Що стосується самого клубу з Тирасполя, то всім холдингом «Шериф», куди крім ФК входять ще й мережа готелів, АЗС, супермаркетів і багато чого іншого, володіє придністровський олігарх Віктор Гушан. Футбольний клуб був створений у 1996 році і дуже швидко став найтитулованішим в Молдові. На рахунку команди 19 чемпіонських титулів, 10 Кубків і 7 Суперкубків Молдови.

У поточному євросезоні «Шериф» стартував ще в першому кваліфікаційному раунді ЛЧ, але зумів пройти всіх опонентів. Найбільш небезпечними були «Црвена Звезда» і загребське «Динамо», але чотири зустрічі з цими грізними колективами за мірками Шляху чемпіонів хлопці Вернидуба завершили із загальним рахунком 5:1, це серйозний показник. Більш того, на домашньому стадіоні всі матчі були виграні.

«Шахтар»



Суперники Шахтаря у відборі виявилися набагато серйознішими, були величезні шанси вирушити підкорювати групу Ліги Європи. Але в матчі-відповіді з «Монако» зійшлися всі зірки, позитивний результат дав Роберто де Дзербі деякий час для приведення колективу в повну бойову готовність. Судячи з інтерв'ю «гірників», футболістам дуже важко швидко адаптуватися до нового стилю, багатьом довелося перевчатися, на це потрібен час. Через наявність відбіркових матчів донецький клуб вже відпустив на три очки вперед київське «Динамо» в чемпіонаті, розриватися на два фронти виходить з величезними труднощами.

Після першого матчу з «Монако» донецький клуб втратив воротаря Анатолія Трубіна, також тривалий час відсутній нападник Жуніор Мораес. На їхніх позиціях непогано проявляють себе нестаріючий Андрій Пятов і новачок Лассіна Траоре, тому особливих переживань бути не повинно. А ось лівий фланг атаки перед цим матчем трохи провис. Євген Коноплянка вже навіть не потрапляє до заявки, Манор Соломон пропустить майбутній матч з релігійних міркувань, доведеться знову грати Фернандо або, можливо, навіть самому Дентіньо. У матчі з «Дніпром-1», який був рівня Ліги чемпіонів, 22-річний Фернандо забив красивий гол, виправдавши довіру тренерського штабу, тому вибір очевидний.

Що поки не вдалося Де Дзербі, так це налагодити якісну гру в обороні команди. Навряд чи це якісно зможе використовувати вже «Шериф», але з більш сильними командами буде важко.

Протистояння



«Шериф» - дебютант групового раунду Ліги чемпіонів, а це значить, що гравці цієї команди в середу будуть нервувати і помилятися. Так буває з усіма, цей етап потрібно пережити. З огляду на перевагу футболістів «Шахтаря» в класі, господарям буде неймовірно важко зачепитися за очки в цьому матчі. Команда Вернидуба має швидких гравців, зловити на контратаці суперника вони можуть, але непрограш стане для них величезним досягненням. До речі, у букмекерів український клуб хоча і фаворит, але шансів господарям залишають не так мало. Що ж, подивимося, з чого зроблений багаторазовий чемпіон Молдови.

Орієнтовні склади:


«Шериф»: Атанасіадіс, Фернандо, Арболеда, Дуланто, Крістіано, Аддо, Тілль, Траоре, Коловос, Кастаньєда, Янсане

«Шахтар:» Пятов, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко, Майкон, Алан Патрік, Тете, Педріньйо, Фернандо, Траоре

15 вересня, середа

«Шериф» - «Шахтар»
Тирасполь. Стадіон «Шериф». 19:45
Пряма трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)
ШЕРИФ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:2
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 07:42 8

Артем із 21 м'ячем більше не лідер, у Александера на рахунку 23 голи після 37-го туру

Коментарі