Верняєв - про зміну громадянства: «Робіть мені всі умови або відпускайте»

Український гімнаст поставив жорсткий ультиматум

Дворазовий олімпійський призер зі спортивної гімнастики Олег Верняєв розповів, що не гарантує продовження виступів за Україну.

Перед ОІ в Токіо Верняєва дискваліфікували на чотири роки у справі із вживанням мельдонію. Український гімнаст подав апеляцію, якщо рішення залишиться незмінним, він пропустить також наступну Олімпіаду: його дискваліфікація триває до листопада 2024 року.

«Я поки нічого не афішую. Розбираємося, все, як кажуть, покрито туманом. Дуже багато питань, на які немає відповіді. Будемо розбиратися та дивитися. Поки що я не можу багато чого говорити. Працюємо, чекаємо, як воно все вийде. У будь-якому разі я розумію, що скасувати [рішення про дискваліфікацію] - навряд таке станеться. Але якби хоча б на рік скоротили покарання - було б класно, я б уже у листопаді [2023 року] повернувся у стрій.

Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать [термін дискваліфікації]. Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, «сюсюкання не буде» - буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшем, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт. Просто говорю: або я потрібен і робіть мені повні умови, або ж не потрібен і відпускайте.

Проблема в людях, які у нас знаходяться у залі. Які, скажімо так, самі собі створювали проблеми, а тепер кричать, що хтось їх ображав, заважав, що їм заважає молодіжна збірна та маленькі діти. Але це смішно, коли 30-річні дядьки говорять, що їм заважає дівчина-тренер або юніори по 17 років заважають тренуватися та готуватися до Олімпійських Ігор.

Я хочу займатися гімнастикою та виступати. І хочу робити це вдома. І розраховую, що приймуть «правильну» сторону. Мені наша молодь не заважає, я її тільки підтримую. А якщо вона комусь заважає, то вони або бояться конкуренції, або я не знаю. Я ж професійний гімнаст, у мене вже вік підходить. Залишається лише один цикл [до Парижа-2024], коли я розумію, що виграватиму медалі. Навіщо мені йти, коли я можу тут виступати? Якщо я тут не потрібен, то я піду туди, де я буду потрібен», - сказав Верняєв.

Володимир Клепач Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 20:11 2

Дивіться найцікавіші моменти матчу 36-го туру АПЛ

Інші види | 05 травня 2024, 18:59 0
Коментарі