Колос - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обом командам треба вибиратися з підвалу турнірної таблиці

У 7-му турі української Прем'єр-Ліги у неділю 12 вересня в Ковалівці на стадіоні «Колос» футболісти місцевого клубу прийматимуть «Маріуполь».

«Колос»

Ковалівський клуб, який в нинішньому сезоні представляв Україну в кваліфікації Ліги конференцій, дуже невдало розпочав новий сезон і на даний момент опинився в числі аутсайдерів чемпіонату країни. В п'яти матчах була здобута лише одна перемога над дебютантом турніру харківським «Металістом-1925» з рахунком 1:0, двічі ковалівці зіграли внічию і ще два рази залишали поле переможеними. Особливо болючою була розгромна поразка в попередньому турі від «Динамо» 0:7.

Враховуючи ще й те, що «Колос» не зумів пробитися до групового етапу єврокубку, багаторічний наставник команди Руслан Костишин подав у відставку і майбутній матч буде першим, коли його не буде поруч з тепер вже колишнім підопічними. А керувати діями футболістів буде помічник Костишина Сергій Кузнецов.

Перш за все, господарям поля треба психологічно відновитися і вийти зі складної ситуації, в якій вони опинилися. А те, що кваліфікованих гравців тут вистачає, українські шанувальники футболу не раз переконувалися.

«Маріуполь»

Але якщо у «Колоса» в активі все ж є п'ять очок і одна перемога може підняти їх в середину турнірної таблиці, то у «Маріуполя» все зовсім погано. Шість проведених матчів і лише одна нічия в першому турі зі «Львовом» 1:1. Причому три поразки команда зазнала у себе вдома за підтримки рідних трибун.

Можна багато говорити про те, що вже протягом багатьох років маріупольський клуб орендував цілими групами гравців, перш за все з «Шахтаря». Але тоді, в основному, це були вже кваліфіковані футболісти, які пограли на високому рівні. Зараз же у Остапа Маркевича більшою мірою молодь і навіть сам головний тренер ратує за те, що клубу потрібні досвідчені гравці практично в кожній лінії.

Показовим є, наприклад, такий факт, що в поєдинку 6-го туру проти «Інгульця» наставник в перерві випустив на поле відразу двох виконавців Удода та Хромея, яким виповнилося лише по 17 років. Але і це ще не все. Як стало відомо після поєдинку в Кропивницькому, через травму приблизно на два місяці вибув зі строю один з найдосвідченіших на сьогодні гравців «Маріуполя» Чоботенко. Через дискваліфікацію не вийде на поле ще один захисник Мампассі. І також під питанням залишається участь в матчі Очеретька, який через пошкодження не грав з «Інгульцем».

Статистика зустрічей

В українській Прем'єр-Лізі «Колос» і «Маріуполь» провели 8 матчів і мають по чотири перемоги. А ось в попередньому сезоні футболісти з Київської області двічі перемагали, причому обидва матчі проходили в Ковалівці. В першому колі 1:0 (гол забив Оріховський з пенальті на шостій компенсованій хвилині). А в другому 4:1 (у переможців голи забивали Чурко, Костишин, Новак і Лисенко, і у тих, хто програв, Бондаренко).

Орієнтовні склади:

«Колос»: Маханьков, Золотов, Павловець, Петров, Гавриш, Чорноморець, Богданов, Нгамба Дієго, Чурко, Сітчінава

«Маріуполь»
: Кудрик, Драмбаєв, Удод, Стасюк, Кліменко, Петерман, Мишньов, В'юнник, Топалов, Кащук, Кулаков

12 вересня, неділя

«Колос» - «Маріуполь»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОЛОС - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Геннадій Серпунько (Одеса)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 17:58 1

Дивіться найцікавіші моменти матчу 27-го туру УПЛ

Коментарі