Фінляндія – Казахстан. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Експерт дав прогноз на матч

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч відбору чемпіонату світу-2022 Фінляндія - Казахстан.

«Дивлячись на турнірну таблицю в нашій групі, бачиш суцільно одні нічиї. Так, осібно стоять чемпіони світу французи, маючи в активі дві перемоги. Але навіть Франція зіграла внічию два матчі.

У всіх п'яти команд зберігаються шанси поїхати на чемпіонат світу. Кожен матч дуже цікавий і несе свою інтригу. У наших інтересах, щоб більшість матчів в групі не виявляло переможця. Нехай грають внічию, а ми при цьому будемо вигравати свої поєдинки. Зараз гратимуть команди, з якими Україна, на жаль, зіграла внічию, втративши заплановані очки. Але це вже історія.
Фінляндія, несподівано для багатьох, пробилася на Євро. Зараз фіни борються за свій рейтинг і теоретичне потрапляння на чемпіонат світу. Я особисто не вірю в це, тому що Україна і Франція - фаворити групи. Але Фінляндія зі мною не згодна.

У фінів ряд провідних футболістів грає в непоганих клубах. І ряду провідних гравців головний тренер фінів Маркку Канерва в спарингу з Уельсом (0:0) дав відпочити. Не грали воротар Градецький, лідер збірної Пуккі, а форвард Йоел Пог'янпало вийшов на заміну і зіграв лише 15 хвилин.

Для Фінляндії матч з Казахстаном є ніби фіналом. Фіни хочуть здобути першу перемогу в групі, набрати п'ять очок і на цьому багажі з позитивом їхати до Франції. Але казахстанські футболісти вміють тримати удар в найскладніших ситуаціях, терпіти, вичікувати, а також різко і кардинально все міняти на полі. Матчі з нашої збірною це наочно продемонстрували. Казахстанці їдуть за перемогою після результативної нічиї з нашою збірною, яка надала їм величезного позитиву. Я постійно наголошую, що в Казахстані виросло покоління хороших футболістів, які вміють грати в сучасний футбол. А боротьбу вони ніколи не програвали і славилися надійною дисципліною, а також беззаперечним виконанням плану на гру. Для них зручно грати проти двох нападників. Якраз так Фінляндія і грає. Казахстан грає в три центральні захисники.

Я багатьох здивую. На мій погляд, більше шансів вийти в цій грі переможцем саме у збірної Казахстану, оскільки вони отримають значно більше вільного простору для швидких атак. Казахстан, як мінімум, не програє і на хорошій ноті поїде грати в Боснію», - сказав Грозний.

Матч Фінляндія - Казахстан відбудеться 4 вересня. Початок зустрічі - о 16:00.

В'ячеслав Грозний Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:36 21

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?