Дніпро-1 у складній грі вирвав перемогу в Металіста 1925 на виїзді

На гол Марлісона відповіли Маріо Чуже з пенальті і Гуцуляк в кінці гри

Абсолютним фаворитом гри на ОСК «Металіст» вважалися гості. І не можна сказати, що така думка була хибною, оскільки команда з Дніпра під керівництвом Йовічевіча сильно додала, а харків'яни, навпаки, після непоганого старту в чемпіонаті здали позиції.

У звітній грі наставники дещо здивували складами. В господарів на позицію воротаря вийшов дебютант Максим Коваленко, який змінив Сидоренка, що досі був основним воротарем. Також у Валерія Кривенцова нарешті з'явився центрфорвард, на відсутність якого постійно нарікав наставник - в основному складі дебютував Марлісон. Ну і Батюшин залишився на заміні, замість нього на лівому фланзі грав Дмитренко. У дніпровської команди зміни також були - в опорній зоні Джурасека змінив Ді Франко, а на вістрі атаки грав не Артем Довбик, а Назарій Русин. Варто також відзначити знову появу на воротах Валентина Кожокару - Юрчук і Паст не виправдовують довір'я Йовічевіча і залишилися в запасі.

Старт гри залишився за дніпрянами. Спершу Русин справа робив простріл вздовж воріт, але ніхто не відгукнувся, а пізніше Гуцуляк отримав м'яч на правому фланзі від Дубінчака, змістився в центр і бив під ближню штангу - мимо. На жаль, це виявився єдиний удар в напрямку воріт від обох команд аж до голу. А гол був забитий тільки на 36 хвилині, до цього на полі було багато відчайдушних підкатів, боротьби та бажання забити. Проте в щось конкретне це вилилося тільки після проходу Протасова. Гравець харківської команди справа рвонув до воріт, здалося, що далеко відпустив і зараз Сваток спокійно виб'є м'яч. Проте захисник, вибиваючи, влучив у того ж Протасова, від якого круглий потрапив до Марлісона. Бразилець пробіг кілька метрів і з лінії штрафного майданчика технічно перекинув Кожокару. Є перший гол в футболці «Металіста 1925»!

Фото - СК Дніпро-1

«Дніпро-1» мав би прокинутися, але до перерви так цього і не зробив. Щоправда, вираз обличчя Ігоря Йовічевіча говорив, що в роздягальні зараз лунатиме явно не колискова.

Але сподіваного ефекту вказівки в перерві не дали. Гра тривала в тому ж темпі, тому коуч дніпрян вирішив її освіжити потрійною заміною. На полі з'явилися Джурасек, Чуже і Білл. Особливо варто відзначити гру останнього, який, склалося враження, хотів будь-що довести всім, що він заслуговує місця в основному складі. До кінця гри Білл постійно тероризував на лівому фланзі всіх своїх суперників, постійно йшов в дриблінг, бив по воротах з усіх позицій, закидав у штрафний майданчик і виконував штрані удари. Проте до голу призвели не його дії - в досить нескладній ситуації Максим Коваленко у своїй карній зоні збив Гуцуляка, який грав на позиції центрфорварда (Артем Довбик з незрозумілих причин так і залишився на лавці запасних). Чуже з пенальті пробив так, як приміром, виконував одинадцятиметрові удари в свої кращі роки Артуро Відаль - сильно і прямо в дев'ятку.

Хоча до кінця гри залишалося ще багато, проте здавалося, що нічийний результат так і залишиться. Але це ж футбол, яка тут логіка? Вже в компенсований арбітром час Фабіньо сфолив досить далеко від лінії свого штрафного. Білл вирішив пробивати,хоча напрошувався навіс, і не прогадав - Максим Коваленко допустив ще одну помилку, випустивши м'яч з рук, і Гуцуляк на дальній штанзі заніс його (м'яч) у ворота з кількох сантиметрів. Арбітри переглядали момент - чи не було офсайду, проте таки зарахували гол.

1:2 - дещо нелогічна перемога дозволила «Дніпру-1» далі триматися в лідируючій групі, а «Металіст 1925» продовжує своє сповзання донизу. В наступному турі, який відбудеться після матчів збірних, команди зіграють з нашими грандами - дніпряни з донецьким, харків'яни - з київським.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Металіст 1925» - «Дніпро-1» - 1:2.

Марлісон, 36 - Чуже, 69, Гуцуляк, 90+2.

Голодюк, 15, Ігнатенко, 57, М. Коваленко, 68, Фабіньо, 90+1 - Ді Франко, 21, Дубінчак, 50.

«Металіст 1925»: М. Коваленко, Єрмаков, Ткачук, Шершень, Западня, Габелок, Протасов (Ременюк, 70), Дмитренко (Савін, 70), Голодюк (Задерака, 81), Криськів (Батюшин, 81), Марлісон (Фабіньо, 70).

«Дніпро-1»: Кожокару, Лучкевич (Логінов, 89), Адамюк, Сваток, Дубінчак, Ді Франко (Джурасек, 58), Ігнатенко, Гуцуляк, Когут (Ярмолюк, 70), Назаренко (Білл, 58), Русин (Чуже, 58).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

ОСК «Металіст» (Харків).

МЕТАЛІСТ 1925 - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Коментарі