Машина завелася. Світоліна пробилася в перший фінал за 11 місяців

Еліна буде змагатися за титул на кортах Чикаго

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) виграла ще один поєдинок в рамках хардового турніру WTA 250 в Чикаго.

У матчі 1/2 фіналу українка, яка є лідером посіву, здолала Ребекку Петерсон зі Швеції (№59 WTA).

Чикаго. 1/2 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Ребекка Петерсон (Швеція) - 6:1, 6:7(4), 6:3

Після вчорашнього розгрому Младенович дуже хотілося подивитися на Еліну проти ще однієї суперниці. Петерсон ніколи зірок з неба не хапала, але завжди була дуже непоганою тенісисткою без яскраво виражених слабких місць, та ще й з двома титулами WTA в кишені. Уже чотири роки Ребекка тримає планку, перебуваючи в проміжку між 40 і 70 місцем у світовому рейтингу. Загалом, суперниця для такого рівня гідна, що і говорити.

Початок зустрічі вийшов таким, немов вчорашній матч проти Младенович і не закінчувався. Еліна повністю декласувала опонентку у стартовій партії, віддавши їй лише один гейм. Три сети і два програних гейми - в голові відразу ж почали з'являтися думки про знамениті повернення Світоліної до топової форми. Так бувало вже не раз, траплялося це в найнесподіваніший момент без видимих ​​на те причин.



Але друга партія трохи остудила емоції. God-mode Світоліної кудись пропав, коли суперниця заграла на дуже високому для себе рівні. Петерсон швидко продемонструвала, що в цьому матчі все ще можливо. Відразу ж повівши з брейком, шведка довела сет до подачі на партію, але ось тут у неї коліна і затремтіли. Пішли помилки і через п'ять брейкпойнтів українка все ж зрівняла рахунок на п'яти. Після цього вдалося перевести матч на тай-брейк, але Ребекка на той момент все ж була кращою.

Перед третім сетом Еліна все одно була фавориткою. До цієї зустрічі Петерсон провела на корті більше 7 годин, зіграла чотири тай-брейки, тому бензин рано чи пізно повинен був закінчитися. Більш того, Світоліна ще й почала краще подавати в третій партії. Українка розпочала з брейку, натужно втримала свою подачу, а далі вже була в ролі мисливця за другим брейком. Трапився він максимально несподівано в дев'ятому геймі з рахунку 0:40.

Загалом ще один хороший матч від Еліни в непростих погодних умовах і перед US Open стає трохи веселіше.

У фіналі Світоліна зіграє проти Алізе Корне (№68 WTA).

Попереднього разу Еліна грала в фіналі турнірі WTA в Страсбурзі трохи менше року тому (21.09.20).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 09 жовтня 2024, 19:15 0

Косенко оцінив поведінку збірної Франції

Коментарі