Мужики так і не знайшлися. Зоря знову програла Рапіду

Підопічні Скрипника могли зіграти внічию, але забили тільки один пенальті з двох в кінці гри

Відчуття, що луганська «Зоря» зробить неймовірне і таки вийде у групу Ліги Європи, було присутнє до старту звітного матчу. Здавалося, що в першому матчі між командами підопічним Віктора Скрипника просто не пощастило, адже моментів забити було вдосталь. Та й чотири забитих м'ячі «Маріуполю» в чемпіонаті України вселяли надію, що атака «Зорі» якісно виконає свою роботу. Щоправда,було трохи страшно за захист, адже від того ж таки «Маріуполя» пропустили тричі.

Але, на жаль, всі надії дуже швидко розвіялися. Здавалося, що не «Зорі» треба забивати зі стартових хвилин, а гостям. Вони міцно заволоділи ініціативою і відразу ж забили на 10 хвилині - Грюлль пробіг по лівому фланзі, вийшов на побачення з Шевченком і сильно пробив під ближню штангу. Відзначимо провал Хомченовського, який у цьому матчі закривав позицію правого захисника.

Не встигли гравці луганської команди прийти до тями, як відразу ж отримали другий гол в свої ворота. Знову Хомченовський не втримав свого гравця, дозволивши після подачі з кутового безперешкодно забити гол центральному захисникові Граймлю. Це був провал.

Щось спробувала зробити «Зоря», але цього краще було б не бачити. Все виглядало до примітивності повільно, незграбно і слабко - і удар Гладкого з правого кута воротарського майданчика після навісу Жуніньо, і спроба Кочергіна закинути за комірець голкіперу з центра поля, і удар Владислава після прострілу Аллах'яра. А ще один удар Кочергіна після затяжної атаки дав, по-моєму, конкретну відповідь на питання «чому його в збірну не викликають?». Це був жах, дивіться самі.

Тим часом «Рапід» почав піжонити, грати красиво. Одна атака після кількох «стінок» і п'яток ледь не закінчилася голом, але Шевченко виручив після дальнього удару.

Проте «Зоря» все ж забила. Помічник Іштвана Ковача не побачив офсайд у Гладкого після навісу Булеци зі штрафного, а Олександр з лінії воротарського майданчика скоротив відставання в рахунку. І через кілька хвилин міг його зрівнювати, але пробив дуже погано після проходу і подачі Громова зліва.

Треба було щось міняти після перерви. На жаль, довелося поміняти воротаря - Шевченко на рівному місці посковзнувся, невдало приземлився і попросив заміну. Гру продовжив Мацапура.

Щось пробували гравці луганської команди, але... Читайте вище про незграбність і відсутність техніки. Хто перешкоджав Хомченовському метрів з 10 прицілитися і точно бити, а не лупити на силу? «Рапід» покарав - Кара і Фунтас втекли від Вернидуба і закінчили атаку ударом по пустих воротах. І символічно, що через десять хвилин такий самий момент мали Кабаєв і Громов, але Артем дуже довго підлаштовувався під м'яч. А ворота були пустими... Перед цим Хомченовський забив, проте Шахаб на мить раніше опинився в офсайді.

Як не парадоксально, але цей матч можна було врятувати. Арбітр в кінці матчу призначив два пенальті (причому перший з них - досить сумнівний) у ворота «Рапіда» за п'ять хвилин. Шахаб два рази пробивав однаково - у правий нижній кут. І якщо з першим виконанням пощастило - воротар міг дістати, проте не зумів, то з другим такого везіння не вийшло - Гартлер витягнув. Справді, стиль виконання цих пенальті - символ гри «Зорі» в обох матчах. Ну і відзначимо хамську гру Фаворова і Кабаєва наприкінці, які явно не обмежилися б жовтими картками, якби на матчі був VAR.

Ну що, Ліга конференцій? Чекаємо. Подивимося, як «Зоря» там гратиме з, не дай Боже, умовними «КуПСом» чи Карагандою...

Ліга Європи 2021/2022. Раунд плей-оф кваліфікації. Матч-відповідь.

«Зоря» - «Рапід» - 2:3 (перший матч - 0:3).

Гладкий, 40, Шахаб, 86 (пен) - Грюлль, 10, Граймль, 15, Фунтас, 68.

Аллах'яр, 16, Кочергін, 41, Вернидуб, 46, Фаворов, 83, Кабаєв, 90+3 - Фунтас, 1, Граховац, 54, Стойкович, 86.

На 89 хвилині Шахаб («Зоря») не забив пенальті (воротар).

«Зоря»: Шевченко (Мацапура, 48), Хомченовський, Вернидуб, Цвек, Жуніньо (Фаворов, 83), Громов, Назарина, Булеца (Кабаєв, 64), Кочергін, Гладкий (Крістіан, 83), Аллах'яр (Шахаб, 64).

«Рапід»: Гартлер, Стойкович (Петрович, 67), Граймль, М. Хофманн (Віммер, 67), Ульманн, Аразе (Шик, 31), Любічіч, Граховац (Шустер, 67), Грюлль, Фунтос, Кара (Кнасмюлльнер, 76).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна).

ЗОРЯ - РАПІД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:30 0

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Коментарі