Полтава йде без поразок. Ворскла вдома виявилася сильнішою за Металіст 1925

Команда Максимова залишилася в групі лідерів

Старт 5-му туру Української Прем'єр-ліги було дано в Полтаві. Там місцева «Ворскла» приймала харківський «Металіст 1925».

До цього поєдинку полтавчани підходили в статусі одного з лідерів чемпіонату. Команда Юрія Максимова облаштувалася на четвертій сходинці в турнірній таблиці. Втім, інших результатів вболівальники «зелено-білих», напевно б, і не пробачили тренерському штабу. Адже провал і виліт з кваліфікації Ліги конференцій УЄФА від фінського «КуПСу» залишив глибоку рану в серцях полтавської торсиди.

«Металіст 1925» також далеко не відстав. Дебютанти елітного дивізіону розташувалися на 7-му місці в турнірній таблиці. Для команди Валерія Кривенцова кожен матч в еліті українського футболу немов свято: «жовто-сині» грають з характером, хорошим настроєм і без мандражу, а статус напевно все-таки «другої команди Харкова» ще більше мотивує самобутній клуб завойовувати нових уболівальників своєю грою.

Втім, на початку поєдинку дії гостей були досить скутими і несміливими. «Ворскла» на правах господарів пішла вперед, а харків'яни сконцентрували свою увагу на оборонних діях.

Полтавчани намагалися атакувати широко, задіюючи як Пердуту на правому фланзі, так і Якубу на лівому, але захист «жовто-синіх» діяв надійно. До 41-ї хвилини, коли у ворота Сидоренка був забитий перший гол. Кане закинув справа на Скляра, той відкинув з лінії воротарської назад на Чеснакова, і Володимир відправив м'яча у лівий нижній кут - 1:0.


Ледве почався другий тайм, як «1925» отримав прекрасний шанс зрівняти рахунок. Після прострілу з лівого флангу, Челядин в падінні зіграв рукою в своєму штрафному! Пенальті взявся бити Батюшин, але його постріл ногами відбив Різник.
Не забиваєш ти - отримуй в свої. Через 10 хвилин кіпер «Ворскли» сильним виносом вивів Скляра на побачення з воротарем суперника, той віддавав наліво на Кане, але Ібрагіма випередив Ткачук, який на швидкості заніс м'яча в свої ворота - 2:0.

Були в цьому матчі ще пару моментів, причому біля воріт обох команд. Невисокий Кане міг забивати головою після навісу від Пердути, але влучив прямо у Сидоренка!

А за три хвилини до фінального свистка Савін впав у штрафному суперника, але арбітр вирішив, що пенальті давати не варто, кваліфікувавши активність форварда як симуляцію.

На цьому все. 2:0, які навряд чи принесли естетичну насолоду нейтральним уболівальникам українського футболу.

Українська Прем'єр-ліга. 5 тур.

«Ворскла» - «Металіст 1925» - 2:0.

Чеснаков, 41, Ткачук, 55 (аг).

Пердута, 35, Якубу, 72, Степанюк, 82 - Фабіньо, 66, Ременюк, 83, Савін, 87.

На 47 хвилині Батюшин («Металіст 1925») не забив пенальті (воротар).

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Тамм, Бондаренко (Яворський, 90), Якубу (Кушніренко, 90), Челядін, Тілль (Нестеренко, 89), Скляр (Вакула, 72), Кане (Пешич, 90), Степанюк.

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Ткачук, Шершень, Западня (Ченбай, 83), Габелок (Д. Кравченко, 83), Протасов (Савин, 70), Батюшин (Задерака, 64), Фабіньо, Дмитренко (Ременюк, 64), Криськів.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Максим Щербаков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі