Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шалена погоня за Австрією триває

«Шахтар» виграв матч кваліфікації ЛЧ, але й «Зальцбург» здобув перемогу

Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА після матчів Ліги чемпіонів, зіграних 17 серпня.

Україна продовжує погоню за Австрією за місце у топ-10. Це важливо, тому що 10-та позиція дозволить країні виставити чемпіона безпосередньо у груповий раунд Ліги чемпіонів сезону 2023/24.

У Австрії є одна втрата («Аустрія»), і у них в грі 4 клуби з 5. А от Україна вже втратила дві команди («Ворсклу» і «Колос»). Трійка, що залишилася в грі, змушена працювати за п'ятьох.

Донецький «Шахтар» справляється успішно: «гірники» на виїзді обіграли «Монако» (1:0). Перемога у двоматчевому протистоянні дасть путівку до групового раунду Ліги чемпіонів і хороші бонуси у скарбничку країни, а команда, що програє, виступить в основному етапі Ліги Європи.

Київське «Динамо» як чемпіон України безпосередньо потрапило у груповий раунд Ліги чемпіонів. Луганська «Зоря» побореться в Q4 Ліги Європи проти «Рапіда» з Відня за вихід в груповий раунд ЛЄ, а якщо програє - то буде грати в групі Ліги конференцій.

В активі України - 4 бонусних очки «Динамо» за участь в групі ЛЧ, 3 бали «Шахтаря» за три перемоги у відборі ЛЧ, 1 очко «Колоса» і 0.5 пункти «Ворскли» за кваліфікацію ЛК. Якщо 8.5 поділити на 5 клубів, то результат країни в поточному сезоні = 1.700.

Україна залишилася на 11-й позиції (29.300), програючи зовсім небагато у боротьбі за топ-10 Австрії (29.550). Як на зло, «Ред Булл Зальцбург» вирвав перемогу в данського «Брондбю» (2:1) на останніх хвилинах матчу та не дозволив Україні скоротити відставання до мінімуму.

У четвер, 19 серпня, слово за «Зорею», а у головних суперників в цей день матчі проведуть аж три команди: «Штурм» та «Рапід» у Лізі Європи, а також ЛАСК у Лізі конференцій.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022

(впливає на розподіл путівок в сезоні 2023/24)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снукер | 02 травня 2024, 15:50 2

Визначено півфіналістів чемпіонату світу 2024 зі снукеру в Шеффілді

Коментарі