Невдалий початок захисту титулу. Ман Сіті програв Тоттенхему

Єдиний гол забив Сон Хин Мін, Зінченко теж з'явився на полі

Здавалося б, що спільного у команди, яка є таким собі «навколотопом» у Англії, і чемпіоном, який, до того ж, завойовував це звання досить часто в останні сезони? Виявляється, є те, що ці команди об'єднує. По-перше, літній супердорогий новачок команди Пепа Джек Гріліш був трансферною ціллю «шпор» кілька трансферних вікон - раз. Кращий гравець «Тоттенхема» Кейн хоче перейти (і, мабуть, таки перейде) в склад «містян» - два. Стабільність в особистих зустрічах в останніх іграх (а конкретніше, постійні програші «Манчестер Сіті») - три.

Якраз Гріліш і з'явився у складі гостей, а Гаррі Кейна не було навіть у заявці «Тоттенхема». Також варто відзначити лаву запасних «Сіті», яка просто вражала. Судіть самі - в запасі залишилися де Брюйне, Родрі, Жезус, Бернарду Сілва, Родрі, Ляпорт, Стоунз, Уокер, Зінченко. Солідно, правда?

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра почалася відповідно - зі шквалу атак фаворита. Гюндоган пробив з лінії карного майданчика зі стандарту - вище. Фернандіньо після помилки Льоріса не потрапив головою в пусті ворота. Канселу пробив трохи мимо штанги. Йшла шоста хвилина матчу...

Подумалося, що буде розгром. Проте такий темп протримався хвилин п'ятнадцять, а далі «шпори» почали огризатися. Бергвейн, Лукас Моура постійно бігали в контратаки, шукаючи потім на фланзі пасом Деле Аллі чи Сона. Проте реальний момент відкрити рахунок був після закидання. Тепер вже Едерсон не втримав м'яч в руках, Санчес головою скинув набік Моурі, котрий бив по незахищених воротах. Правда, їх рвонули перекривати четверо граців «Манчестера Сіті», а героєм (точніше, гравцем, в якого потрапив м'яч) став Гюндоган.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра вирівнялася, такого тотального домінування гостей вже не було. У час, що залишився до перерви, команди обмінялися моментами, причому у «Ман Сіті» був гострішим. Все-таки Марезові забити метрів з семи без спротиву було простіше, ніж Сону метрів з двадцяти. Але ні алжирець, ні кореєць не змогли зменшити кількість нулів на табло.

Після перерви почалася цікава, в принципі, гра без центру поля. Команди по черзі бігали в контратаки. Танганга на фланзі з перемінним успіхом воював зі Стерлінгом, проте гол відбувся без участі цих гравців. Після чергової атаки «Сіті» Бергвейн підхопив м'яч біля свого штрафного, рвонув на чужу половину поля і віддав направо на Сона. Якщо не хочете дивитися відео, згадайте, який гол вам спадає на думку, коли чуєте прізвище Роббена чи Ярмоленка? Все відбулося саме так.

Getty Images/Global Images Ukraine

І тут же Бергвейн міг, мабуть, закривати гру, але, вискочивши на побачення з Едерсоном і маючи купу часу, вирішив влупити по воротах на силу. Можна було і подивитися, куди бити, і обійти Едерсона, але в результаті м'яч полетів мимо лівої штанги.

Гвардіола вирішив, що треба щось міняти. В гру вступили Жезус, де Брюйне і наш Сашко. І виявилося, що заміни значно пожвавили гру. Насамперед це стосується Кевіна, який і бив, і віддавав свої фірмові ассисти під удар на пусті ворота. Щоправда, в кожному моменті не вистачало для гола зовсім трошки. Свій момент мав і Гріліш, але, пробиваючи зліва після пасу Жезуса, потрапив прямо у Льоріса.

Взагалі, гра Джека залишила двозначне враження. Видно, що в нього є техніка і голова, але не вистачає, мабуть, швидкості і зіграності з партнерами. Ну, тут справа за часом.

Ще міг змінювати рахунок Ферран Торрес, але кут був занадто гострим. На рахунку Зінченка теж виявився удар в площину, але, мабуть, це був невдалий навіс. Якби Льоріс вирішив йти на перехоплення, міг би бути гол. Але це мав відбутися великий збіг обставин.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перед матчем Пеп Гвардіола говорив, що його команда знову може провалити старт сезону. Схоже, Пеп знає, що каже. Хоча подивимось, що буде в другому турі з «Норвічем». А новий тренер «Тоттенхема» Нуну Ешпіріту Санту зустрінеться з своєю колишньою командою - «Вулверхемптоном».

Англійська Прем'єр-ліга. 1 тур.

«Тоттенхем» - «Манчестер Сіті» - 1:0.

Сон, 55.

Лукас Моура, 66, Санчес, 90+1 - Гріліш, 90+1.

«Тоттенхем»: Льоріс, Танганга (Доерті, 83), Санчес, Дайєр, Регілон, Скіпп, Хьойберг (Ромеро, 90), Бергвейн (Ло Чельсо, 77), Аллі, Лукас Моура, Сон.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Канселу, Діаш, Аке, Менді (Зінченко, 79), Гріліш, Фернандіньо, Гюндоган, Марез (де Брюйне, 79), Ферран Торрес, Стерлінг (Жезус, 71).

Арбітр: Ентоні Тейлор.

Стадіон: «Тоттенхем Хотспур» (Лондон, Англія).

ТОТТЕНХЕМ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 20:05 1

Дивіться відеоогляд матчу 1-го туру чемпіонату Європи 2024 U-17

Коментарі