Харків'яни вистояли тільки тайм. Шахтар у Києві обіграв Металіст 1925

На цей раз без сенсації: команда Роберто Де Дзербі здобула перемогу

Донецький «Шахтар» яскраво почав сезон в УПЛ. Упевнені перемоги над «Інгульцем» і «Львовом», несподівана поразка від «Олександрії» і приємна для всієї футбольної України «вікторія» в двоматчевій дуелі з бельгійським «Генком».

Так, стабільності «гірникам» поки що не вистачає, та й вдосталь помилок в обороні. Але такого якісного взаєморозуміння, яке вже налагодилося між гравцями і тренером, а також старожилами команди і новачками, навряд чи хтось очікував.

Минуло трохи більше двох місяців, а Де Дзербі вже вдалося помітно перебудувати гру команди, в якій кожен чітко знає свою роль, а Траоре, Марлон і Педріньо, які тільки-но прийшли до команди, ніби грають тут вже не один рік.

На поєдинок 4-го туру української Прем'єр-ліги проти «Металіста 1925» перші двоє вийшли в стартовому складі. А ось зірковий бразильський півзахисник гру пропускав через пошкодження, яке особливо турбує в світлі майбутніх ігор з «Монако».

Харків'яни в атаці також грають не «на повну» - згадуємо травму основного форварда Віталія Пономаря ще в 1-му турі чемпіонату. Втім, з результативністю у команди Валерія Кривенцова все дуже навіть непогано - 5 забитих м'ячів, ну і 4 пропущених. Було до матчу. Після поєдинку з «гірниками» пропущених стало на два більше. Але про все по порядку.

Початок матчу зовсім не віщував гостям біди. «Металіст 1925» не знітився перед іменитим опонентом. Підопічні Кривенцова без особливих труднощів виходили з-під пресингу «Шахтаря», непогано володіли м'ячем і навіть намагалися створювати позиційні атаки. Втім, до моментів справа не доходила. Але без роботи був не тільки Трубін, але і Сидоренко. В середині тайму «Шахтар» добряче захопив м'яча під свій контроль, але ешелонована оборона гостей не давала збій. Кривенцов був задоволений роботою в захисті своєї команди, Де Дзербі, напевно, втішав себе відсутністю помилок біля воріт своєї команди. Перша сорока п'ятихвилинка завершилася практично без ударів по воротах і з відсотком володіння м'ячем - 65 на 35 на користь господарів поля.


Найцікавіше почало відбуватися після перерви. Ледве почався другий тайм, як Степаненко відкрив рахунок в матчі. Навіс з кутового, Кривцов скинув м'яча на дальню штангу, і Тарас відправив його у ворота - 1:0. Після голу «гірникам» явно стало легше дихати, а харків'яни трішечки піднаїлися і стали більше помилятися.

Плюс вже традиційно відмінно з лави запасних вийшов Марлос. Бразильський українець і спорудив другий гол. Після його довгого закидання Матвієнко головою скинув м'яча на Траоре, і буркінець забив свій третій гол у чемпіонаті і другий в матчі. Мавр зробив справу, мавра тут же замінив Сікан.

Під кінець поєдинку Трубін, який зовсім занудьгував без роботи, невпевнено зіграв на виході, і Ткачук міг скоротити розрив у рахунку, але головою не влучив у порожні ворота. На цьому, мабуть, все.

«Металіст 1925» підтвердив своє реноме дуже організованої тренерської команди, яка не боїться помилятися, і правильно робить. «Шахтар» у понеділок вилітає в Монако, де 17 серпня проведе свій перший матч раунду плей-оф з місцевими «монегасками». Попутного вітру вам на Лазурному узбережжі.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Шахтар» - «Металіст 1925» - 2:0

Степаненко (49), Траоре (80)

Марлон (31), Кривцов (33) - Западня (15), Ременюк (32), Шершень (82), Батюшин (85)

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Марлон, Ісмаїлі (Матвієнко, 46), Майкон (М.Антоніо, 54), Степаненко, Тете (Марлос, 69), Судаков (А.Патрік, 46), Соломон, Траоре (Сікан, 82).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Є.Ткачук, Шершень, Западня, Габелок, Протасов (Дмитренко, 81), Батюшин (Д.Кравченко, 86), Голодюк (Задерака, 81), Ременюк (Савін, 81), Фабіньо (Марлісон, 81).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Максим Щербаков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 травня 2024, 16:51 3

Стефанос Циципас і Паула Бадоса більше не разом

Коментарі