У Міноборони України проведуть зустріч з Магучіх через фото з Ласіцкене

Ярослава - молодший лейтенант ЗСУ

Ганна Маляр, заступник міністра оборони України, прокоментувала фотографію, на якій українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх обіймається з Марією Ласіцкене після фіналу Олімпійських Ігор.

Міністерство оборони нагадало Магучіх, що вона є молодшим лейтенантом ЗСУ, а Росія, яку представляє Ласіцкене, веде війну проти України.

Після Олімпіади Маляр планує переговорити з Ярославою на цю тему, однак просить не ображати спортсменку.

«Наша бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Ярослава Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів. Фото Ярослави поряд зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду (CAS)), викликало обурливу реакцію в суспільстві».

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає певні обмеження та відповідальність. Вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що «їх тут немає».

«Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об"єктом інформаційних спецоперацій ворога. Разом з тим, прошу припинити цькування Ярослави, допоки ми не почуємо її власне пояснення».

«Ярослава Магучіх на даний час знаходиться в Токіо. Одразу після її повернення в мене запланована з нею зустріч. Про результати розмови повідомлю», - написала Маляр на сторінці Facebook.

Іван Зінченко Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі