Вперше за 17 років жоден з українців не фінішував у марафоні на ОІ

Відразу троє українських спортсменів зійшли з дистанції

Українці Богдан-Іван Городиський, Микола Нижник та Олександр Сітковський, які брали участь у марафоні в рамках Олімпіади в Токіо, зійшли з дистанції.

Востаннє Україна сходила з дистанції на чоловічому олімпійському марафоні в 2004 році в Афінах. Тоді не зміг фінішувати єдиний український представник Дмитро Барановський.

Першим зійшов з дистанції найдосвідченіший український марафонець Олександр Сітковський. Він дійшов лише до позначки 15 кілометрів.

Микола Нижник знявся з половини дистанції. Найдалі добіг Богдан-Іван Городиський, який дістався позначки 30 кілометрів.

Марафон проходив вулицями японського міста Саппоро. Старт і фініш був у парку Одорі. У забігу стартували 106 спортсменів. Фінішувати не змогли одразу 30 атлетів.

43-річний Олександр Сітковський - найстарший член збірної України на цих Іграх, він був єдиним з української трійки, хто раніше брав участь у Олімпійських іграх. На першій Олімпіаді-2008 у Пекіні він також не фінішував, у Лондоні-2012 показав свій найкращий результат - 12-те місце, а в Ріо-2016 став 20-м. 12-те місце Сітковського в 2012 році лишається найкращим результатом України в історії олімпійського марафону.

Марафонський забіг виграв кенієць Еліуд Кіпчоґе, який пробіг дистанцію за 2:08:38.

Володимир Клепач Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 11:03 0

Мадридці в півфіналі пройшли «Баварію»

Коментарі