Марина КИЛИПКО: «Дуже сильно не вистачало тренера»

Українська легкоатлетка - про виступ на ОІ в Токіо

Українська стрибунка у висоту Марина Килипко на емоціях розповіла про те, чому показала такий результат на Олімпіаді в Токіо.

Спортсменка подолала кваліфікацію та показала п'ятий результат у фіналі.

«Справа у тому, що підготовка пройшла добре. Гадаю, що усі бачили - я готова стрибати 4.70 метри тут. Зробила все, що від мене залежало. Єдине, що я вважаю - має бути тренер. Це стрибки із жердиною, у кожного індивідуально. І ніхто ніяк не зміг би мені допомогти. Чому тут не було тренера - досі я не почула відповіді ні від кого.

Я просила, говорила - мені треба тренер, що я готова. Якщо брати до уваги чемпіонат України - було видно, що мене «годували сніданками» - потім, потім, усе буде потім. У підсумку я так і не почула, чому немає мого особистого тренера. Добре, не лише я - ще у нас є Яна, друга представниця у жердині на Олімпіаді від нашої команди - знову тренера не беруть. Виходить, що тренер не потрібен для жердини.

Чому так відбувається у нашій країні - не знаю. За якими критеріями це все робиться. Просила три рази у сльозах - мені потрібен тренер, візьміть. «Добре, добре, добре», то той вирішує, то не той вирішує. Мені ніхто не відповів, просто виклали список. Сенсу битися головою об стінку у мене немає.

Добре, немає тренера - стала п'ятою. Але могла стрибнути набагато краще. Від себе, що залежало - зробила, далі уже це технічний, індивідуальний вид спорту. Не знаю, що сказати. Чому ти вбиваєш себе, тренуєшся стільки років, стільки вкладаєш у себе, а потім їдеш просто і залишаєшся у секторі одна.

Сьогодні вийшла на стрибки, дивлюся на трибуни - жодної души з України. Я сама, абсолютно сама. У всіх тренери сидять, підтримка хоч якась - я одна. Через 30-40 хвилин, нарешті, вирішили прийти. Але це мені вже нічого не дає. Ніхто не знає, як я стрибаю, що мені треба.

Підтримка дуже велика [від українських уболівальників]. Підтримка мого тренера мені потрібна. І все - більше нічого не треба. Дуже важко бути одною, дуже багато людей підтримують. І хотілося показати високий результат. І дуже задоволена тим, що я - п'ята. Рада, що п'ята, вважаю, що п'яте місце у фіналі Олімпійських Іграх - хороше, високе місце. Але було б усе інакше, тому що тренер знає мене від «А» до «Я». Ми 15 років разом, і мені дуже сильно його не вистачало», - сказала Килипко.

Володимир Клепач Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі