Артем ФРАНКОВ: «Шевченко не зміг протистояти політичному тискові УАФ»

Відомий журналіст висловився про відставку тренера

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков висловився про відхід Андрія Шевченка з посади головного тренера національної команди по футболу:

«За великим рахунком, Шевченко не зміг протистояти політичному тискові, був не готовий до нього. Можливо, і не хотів з цим зв'язуватися. Політика...

Нам же зіпсували підготовку до Євро - усіма цими акціями! Збірній не давали спокійно готуватися до турніру. Вся ця свистопляска пов'язана з амбіціями чинного глави УАФ - Андрія Павелка. Зараз він дуже активно намагається повернутися в політичне життя країни, використовуючи найпростішу лінію. Лінію правого патріотизму. І націоналізму.

Шевченко - російськомовна людина. Він взагалі космополіт. Людина живе в Англії, Італії, працює в Україні. Громадянин світу. І він не до кінця розумів, що відбувається. Його ж частенько обкладали не за те, що він, припустимо, випускав на поле Марлоса, а тому, що він і його підопічні говорили російською! Ось це декому дуже не подобалося. І це викликало нормальну реакцію у тренера: так яка вам різниця, якою мовою я говорю! Та хоч китайською, ви що, знущаєтесь?!

Особисто я вважаю себе українським патріотом, вболівальником збірної України. Я знаю українську мову, але я розмовляю рідною - російською мовою. Цю позицію я неодноразово озвучував.

А що творили ці політичні діячі з федерації? Просто вбивали клин між гравцями! Мовляв, чому він не розмовляє українською?! Так що ситуація, звичайно, була складна», - сказав Франков.

Максим Гаптар Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 27

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі