Лише бронза. Романчук завоював медаль на Олімпіаді в Токіо

Український плавець здобув нагороду в запливі на 800 метрів вільним стилем

На Олімпіаді в Токіо відбувся фінал запливу на 800 метрів вільним стилем. У гонці взяли участь два українця - 24-річний Михайло Романчук, який встановив олімпійський рекорд у кваліфікації, і 29-річний Сергій Фролов.

Зі старту лідерство захопив італійський плавець Грегоріо Палтріньєрі, випередивши суперників на цілий корпус після першого повороту. Після другого повороту Романчук відставав від італійця на дві секунди.

Романчук, від якого багато хто чекав медалі найвищої проби, весь заплив тримався у групі лідерів, але фінальний ривок виграв американець Роберт Фінке, якому і дісталася золота медаль із результатом 7:41.87. «Срібло» виграв Палтріньєрі (7:42.11). «Бронзу» здобув Романчук (7:42.33). Фролов став шостим (7:45.11).

Це четверта медаль для України на Олімпіаді в Токіо. Раніше бронзові медалі завоювали Дар'я Білодід (дзюдо), Ігор Рейзлін (фехтування) і Олена Костевич/Олег Омельчук (кульова стрільба).

Романчук і Фролов поборються за вихід до фіналу Олімпіади на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Заплив відбудеться у п'ятницю, 30 липня. Фролов стартує о 14:23 за київським часом, Романчук - о 14:40.

Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі