Знову на ті самі граблі. Зоря мінімально поступилася Олександрії

Луганчани починають другий сезон поспіль із поразки на своєму полі

Поєдинок у Запоріжжі на «Славутич-Арені» між луганською «Зорею» і «Олександрією» обіцяв бути одним з найцікавіших у першому турі нового сезону української Прем'єр-ліги. Для «городян» це був перший за довгі роки офіційний матч не під керівництвом Володимира Шарана, якого на тренерському містку змінив Юрій Гура.

«Зоря» з перших хвилин грала першим номером і створила в першому таймі безліч небезпечних моментів. Однак в одних епізодах на висоті був молодий, але вже досвідчений воротар Олег Білик, в інших же атакуючим гравцям луганчан не вистачало точності.

«Не забиваєш ти - забивають тобі» - негласне правило футболу спрацювало на 40 хвилині поєдинку. Саме тоді новачок «Олександрії» Калюжний з центрального кола протаранив м'яч до лінії штрафного, ніхто з центральних захисників «Зорі» не зміг йому завадити, і 23-річний вихованець «Динамо» точно пробив під праву штангу.

Для Івана цей м'яч став першим у Прем'єр-лізі - відмінний дебют за новий клуб. Команда Віктора Скрипника в першій половині гри так і не зуміла відзначитися забитим м'ячем, а тому на перерву номінальні фаворити пішли, мінімально поступаючись у рахунку.

У другому таймі картинка гри мало в чому змінилася. На 52 хвилині «Зоря» була дуже близькою до голу, але Білик в черговий раз врятував свою команду, відбивши удар Кочергіна. А трохи пізніше голкіпер олександрійців затягував гру, за що отримав жовту картку від арбітра.

А за дві хвилини до кінця основного часу вже й Білик був безсилий. Бразильський новачок «Зорі» Крістіан в стилі Євгена Коноплянки змістився з лівого флангу в центр і класно пробив з-за меж штрафного майданчика, проте м'яч влучив у поперечину. 21-річному гравцеві трохи не пощастило, але його талант все одно очевидний.

0:1 - бронзовий призер чемпіонату України невдало стартував у новому сезоні. У першу чергу «Зорю» підвела реалізація. А ось «Олександрія» змогла приємно здивувати, взявши три очки в статусі аутсайдера. Схоже, Юрій Гура, який раніше очолював молодіжку клубу, не просто так отримав від керівництва шанс попрацювати з основною командою.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Зоря» - «Олександрія» - 0:1

Калюжний, 40 Імереков, 79, Кочергін, 90+3, Гладкий, 90+5 - Білик, 64, Бабогло, 90+5

«Зоря»: Шевченко - Жуніньо, Імереков, Вернидуб (Луньов, 85), Фаворов (Хомченовський, 73) - Булеца, Назарина (Крістіан, 73), Цвек, Кочергін - Громов (Аллахьяр, 62), Шахаб (Гладкий, 62).

«Олександрія»: Білик - Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко - Ковалець, Демченко, Калюжний (Дришлюк, 81) - Третьяков, Устименко (Спінеллі, 73), Одарюк (Кожушко, 69).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 10 (4) - 8 (4)
Кутові: 8 - 4
Оффсайди: 3 - 2.

ЗОРЯ-ОЛЕКСАНДРІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:30 1

Битва аутсайдерів

Коментарі