Нічийний старт УПЛ. Маріуполь та Львів поділили очки

Результативним вийшов тільки перший тайм

До стартового поєдинку української Прем'єр-Ліги сезону 2021-2022 років «Львів» і «Маріуполь» підійшли з певними труднощами. У господарів поля за кілька днів до гри відразу кілька футболістів здали позитивний тест на коронавірус і тому наставник львів'ян Анатолій Безсмертний був змушений випустити в стартовому складі не тих гравців, хто краще готовий, а тих, хто взагалі залишився в наявності. Щодо гостей, то вони добиралися до Львова (автобусом і поїздом) майже добу і це цілком могло позначитися на їх діях під час самого матчу.

Початок зустрічі залишився за маріупольцями. Вони більше контролювали м'яч, першими заробили кутовий біля воріт суперників і, нарешті, на 9-й хвилині відкрили рахунок голам у 31-му чемпіонаті України. Капітан приазовського клубу Мишньов шикарним пасом вивів до воріт «Львова» Топалова, а той, вже перебуваючи у штрафному майданчику, виманив на себе Костика і відпасував м'яч на відкритого Кулакова. Форварду «Маріуполя» не склало ніяких проблем вразити практично порожні ворота.

Далі гра вирівнялася і вже львів'яни стали значно гостріше діяти в атаці. Так, свій перший по-справжньому небезпечний момент вони створили на 17-й хвилині, коли Ернест зліва вивів на ударну позицію Шину. Той пробив вже з меж штрафного майданчика, але Кудрик опинився на місці і м'яч парирував. За три хвилини Бусько тепер вже справа підхопив м'яч і завдав удар з середньої дистанції, але трохи вище воріт. А на 24-й хвилині знову в центрі уваги опинився Шина. Цього разу він метрів з десяти бив несильно в правий від себе кут, проте м'яч розминувся зі штангою в декількох сантиметрах.

«Маріуполь» в захисті не відсиджувався і при можливості теж намагався перекладати м'яч в передню лінію. Одна з таких контратак, розпочата Микицеєм на 22-й хвилині могла завершитися взяттям воріт, але Топалов в «ближньому бою» не зумів переграти Костика.

І все ж «Львову» на 32-й хвилині вдалося зрівняти рахунок. Багато що для взяття воріт суперника в цьому епізоді зробив Ернест. Він підхопив м'яч на лівому фланзі і в боротьбі з двома футболістами гостей видав-таки відмінну передачу на лінію воротарського, де вище за всіх вистрибнув Ременяк. Він головою точно пробив в правий нижній кут воріт.

До перерви команди обмінялися ще двома непоганими моментами, які також могли призвести до голу. На 35-й хвилині Топалов на виконання пробивав з-за меж штрафного майданчика, але м'яч полетів трохи вище воріт. А на 43-й хвилині після подачі кутового з правого флангу Ернест виграв верхову боротьбу і пробив головою прямо по центру воріт, де знаходився Кудрик. Воротар гостей зіграв надійно та забрав м'яч в руки.

Другий тайм розпочався вже з атак господарів поля. Найактивніший в їх складі Ернест на 49-й хвилині знову прорвався по лівому краю і виклав м'яч під удар Шині, але той не зумів як слід прийняти цю передачу і втратив свій момент. Тут же йому на виручку поспішив Нич, але і йому не дали пробити захисники гостей. Через чотири хвилини Ернест знову обіграв на лівому фланзі Меліченко і зробив простріл, однак і тут його партнери зіграли невдало.

У «Маріуполя» хороший момент виник на 54-й хвилині, причому як і в першому таймі ледь не спрацювала триходівка у виконанні Мишньова, Топалова і Кулакова. Але цього разу Костик «прочитав» ситуацію і забрав м'яч в руки. Саме після цієї атаки ігрова перевага перейшла до підопічних Остапа Маркевича. До того ж наставник маріупольців випустив на поле свіжих гравців, націлених на атаку Кащука, Очеретько, а трохи пізніше В'юнника. Втім, якщо говорити про небезпечні моменти, то крім неточного удару Чеха на 68-й хвилині і згадати особливо нічого.

В кінцівці матчу було багато боротьби і зіткнень, які призводили до травм гравців і зупинок. Через це гра втратила стрункість, а моментів біля воріт суперників практично не виникало. Як результат, глядачі голів більше не побачили і зустріч завершилася внічию 1:1.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

ПФК «Львів» - «Маріуполь» - 1:1

Ременяк, 32 - Кулаков, 9

Чир'як, 58, Ернест, 90+4 - Мишньов, 14, Микицей, 73

ПФК «Львів»: Костик - Якімець (Зозуля, 81), Крушинський (Семенів, 85), Романчук, Бусько - Брікнер (Політило, 87) - Ернест, Шина, Чир'як, Ременяк (Махмутовіч, 81) - Ныч (Міхобі, 85).

«Маріуполь»: Кудрик - Стасюк, Микицей, Чоботенко, Меліченко (Кащук, 55) - Чех - Топалов, Петерман (Очеретько, 60), Мишньов (Хромей, 79), Горбунов - Кулаков (В'юнник, 79).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 10 (4) - 3 (1)
Кутові: 6 - 1
Оффсайди: 0 - 1.

ПФК ЛЬВІВ-МАРІУПОЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі