З присмаком скандалу. Англія вирвала перемогу у Данії в додатковий час

Збірна Англії вийшла в фінал чемпіонату Європи

В Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбувся півфінальний поєдинок Євро-2020, в якому збірна Англії зустрічалася з командою Данії.

Родоначальники футболу досить блякло провели свої матчі на груповому етапі. Вболівальники явно чекали більшого від «трьох левів». Втім, дві перемоги і нічия дозволили підопічним Гарета Саутгейта набрати сім очок і вийти в плей-оф з першого місця групи D. А вже після матчів плей-оф, в яких Англія спочатку впевнено переграла Німеччину - 2:0, а після і Україну - 4:0, експерти заговорили про господарів «Вемблі» як про одного з головних фаворитів на чемпіонський титул.

Фаворитами Гаррі Кейн і кампанія виглядали і в поєдинку з данцями. Дехто закидав підопічним Каспера Юльмана явний фарт з турнірною сіткою. В 1/8 фіналу «Червона гвардія» здолала не найсильніший Уельс - 4:0, а в чвертьфіналі перемогла команду Чехії - 2:1. Але у всіх без винятку матчах на Євро команда країни, чиї береги омиває Північне море, виглядала краще за суперників. Коуч данців зумів звести до мінімуму втрату Еріксена. Команда ще більше згуртувалася і тепер грає і за того (Еріксона) хлопця. Та й схема з трьома захисниками у виконанні кваліфікованих беків Данії поки що цілком виправдана, і багато в чому дає необхідну потужність і свободу команді в атаці.

Юльман не став зраджувати собі і в протистоянні з Англією. Тріо Вестергор, К'яєр і Крістенсен розташувалися відразу перед Шмейхелем. Старт зустрічі на «Вемблі» прогнозовано пройшов за переваги господарів поля. Атака команди Саутгейта активно навантажувала датський оборонний рубіж. В одній з атак Кейн вирізав простріл з правого флангу, але Стерлінг трохи не встиг до м'яча.

Ближче до 20-й хвилині тайму гості заспокоїли гру і взяли ігровий снаряд під свій контроль. Дамсгор з лівого кута штрафного дуже непогано пробив, і ледь не влучив у дальню дев'ятку!

Але пройшло рівно 10 хвилин і Міккель та вся Данія зраділи! Хавбек «Сампдорії» дивовижним ударом зі штрафного метрів з 25-ти пробив точно під поперечину і змусив Пікфорда діставати м'яча з сітки воріт - 0:1!

Getty Images/Global Images Ukraine

Англійці не стали панікувати і пішли в атаку зі ще більшою силою. І результат не змусив на себе чекати. Після розрізної передачі Кейна, Сака справа увірвався в карний майданчик опонентів і простріл, а К'яєр невдало зрізав м'яча у власні ворота 1:1!

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви Данія не стала відсиджуватися в обороні в надії дочекатися фінального свистка. Команда Юльмана грала активно і показувала цікавий футбол. Так, англійці більше володіли м'ячем, але їхня перевага не була занадто великою. Данія частенько пресингувала суперника і робила це вдало.

Та й самі англійці, хоч і не змогли вирішити питання в основний час, можуть бути задоволені своєю грою. Напевно, це був поки що їхній найвидовищніший матч на турнірі.

В екстра-таймі Англія пішла в навалу на ворота Шмайхеля. «Три леви» явно не хотіли дотягувати до серії пенальті. Команда Саутгейта просто притиснула Данію до їхніх воріт. І захист «Червоної гвардії» не витримав. Стерлінг пішов на двох захисників і завалився у штрафному майданчику - арбітр показав на «точку» і ВАР все ж підтвердив правильність рішення. Удар Кейна з одинадцятиметрової позначки Шмейхель потягнув, але Гаррі був першим на добиванні - 2:1!

Getty Images/Global Images Ukraine

З таким рахунком матч і завершився. Данія провела прекрасний турнір, своєю грою завоювавши симпатії чималої аудиторії уболівальників по всьому світу. Англія зіграє суперфінал проти Італії. Тож, поговоримо про неї вже після 11 липня.

Чемпіонат Європи. 1/2 фіналу.

Англія - ​​Данія - 2:1

К'єр (39, автогол), Кейн (104) - Дамсгор (30)

На 104-й хвилині Кейн не реалізував пенальті (воротар)

Магуайр (49) - Васс (72)

Англія: Пікфорд, Шоу, Магуайр, Стоунз, Вокер, Райс (Хендерсон, 95), Філліпс, Стерлінг, Маунт (Фоден, 95), Сака (Гріліш, 69; Тріпп'єр, 106), Кейн.

Данія: Шмейхель, Вестергор (Вінн, 105), К'єр, А.Крістенсен (Й.Андерсен, 79), Меле, Ділейні (М.Йенсен, 88), Хейб'єрг, Стрюгер-Ларсен (Васс, 67), Дамсгор (Ю. Поульсен, 67), Дольберг (Нергор, 67), Брейтвейт.

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон «Вемблі» (Лондон, Англія)

АНГЛІЯ - ДАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 16:23 3

Поєдинок розпочнеться о 22:00

Коментарі