Іван ГЕЦКО: «Ярмоленко не вміє захищатися. І чи потрібен Матвієнко?»

Спеціаліст жорстко розкритикував українську національну команду після поразки від Англії (0:4)

Екс-гравець національної збірної України Іван Гецко поділився враженнями про протистояння підопічних Андрія Шевченка зі збірної Англії (0:4) в 1/4 фіналу Євро-2020.

«Відразу після фінального свистка зловив себе на думці, що постійно фартити не може. А запас везіння наша збірна, схоже, вичерпала у попередньому поєдинку зі шведами.

Якщо відверто, то у мене стало тривожно на серці, коли я побачив наш стартовий склад. У футболі є золоте правило: переможний склад не міняють, а тут відразу стільки перестановок, що явно не пішло українцям на користь.

Не думаю, що швидко пропущений гол якось позначився на ході суперництва в першому таймі. Ігрова перевага англійців сумнівів не викликала. А ось другий пропущений м'яч відразу після перерви - це вже тенденція. Де ж концентрація? І відразу інтрига зникла, наші наступальні дії легко зупинялися непробивною обороною британців.

Не можна не згадати і про антирекорд - три пропущених голи після стандартних положень. Те, що при четвертому взятті воріт Андрій Ярмоленко опинився в ролі стороннього спостерігача, не дивує. Він банально не вміє захищатися. Однак елементарні помилки Миколи Mатвіенка практично в кожній грі змушують поставити Андрію Шевченку питання: чи потрібен нам такий гравець в центрі оборони?

Втім, скоріше, такий рівень нашої збірної. Коли відсутня неймовірна самовіддача, немає везіння, куражу у Георгія Бущана, то провальні поєдинки з Австрією і Англією не здаються випадковими. І добре, що за такої гри вдалося пробитися до вісімки кращих команд Європи. Таке буває раз у житті.

Щодо ротації складу. Коли рахунок став 0:3, а Роман Яремчук і Андрій Ярмоленко виглядали статистами, то, здавалося, Андрій Шевченко все-таки згадає про Артема Довбика і надасть йому ще одну можливість зіграти за головну команду країни. Але зась, хоча гренадер «Дніпра-1» в історичному бої зі Швецією довів, що на нього можна розраховувати», - зазначив Гецко.

Михайло Шаповалов Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:11 1

У віці 85 років пішов з життя Сесар Луїс Менотті

Коментарі