Бундестім не підкорив Вемблі. Збірна Англії обіграла Німеччину в 1/8 фіналу

Йоахім Льов провів останній матч на чолі німецької збірної

В якому б турнірі не виступали збірні Англії та Німеччини, шанувальникиі футболу всього світу з особливим інтересом чекають зустрічі цих суперників. Так вже склалося протягом багатьох років і, особливо, після фіналу чемпіонату світу 1966 року. Тоді в додатковий час англієць Херст забив гол у ворота збірної ФРН, який до сьогодні обговорюють на предмет того, перетнув м'яч лінію воріт чи ні.

Ось і на цьому Євро обидві команди входять до числа фаворитів турніру. Хоча, відверто кажучи, в груповому раунді вони лише моментами показували той футбол, які очікують побачити від них вболівальники. А шанси суперників на вихід в чвертьфінал розглядалися приблизно порівну.

В стартових складах особливих несподіванок не було. Наставники команд виставили на гру практично всіх найсильніших, які перебували в їхньому розпорядженні. У англійців, щоправда, на лаві запасних залишилися Маунт і Фоден, а у гостей були відсутні Гюндоган та Гнабрі.

Суперники розпочали матч досить активно. Вже на другій хвилині господарі поля заробили перспективний штрафний поблизу воріт Нойєра, але розіграти його, як слід, не змогли. Німці відповіли кутовим, після розіграшу якого ще деякий час потримали м'яч і Горецька завершив цю дію ударом здалеку - Пікфорд без особливих проблем забрав м'яч у руки.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 8-й хвилині знову в центрі уваги опинився Горецька. Він вибігав по центру, проте його ціною жовтої картки притримав Райс. Втім штрафний футболісти збірної Німеччини розіграли невдало. Англійці свій перший по-справжньому гольовий момент створили на 16-й хвилині. Це Стерлінг сильно пробив з-за меж штрафного майданчика і Нойєру довелося в стрибку рятувати свої ворота. А відразу ж після подачі з кута поля Магуайр пробив головою, але прямо в руки воротарю.

Далі Англія заволоділа невеликою ігровою перевагою, заробляючи штрафні і кутові на чужій половині поля. Ось тільки з ударами по воротах у місцевих гравців не дуже виходило. Лише на 27-й хвилині все той же Магуайр знову вирішив пробити головою, але дуже неточно.

Німці довго вичікували, а потім створили два небезпечних моменти протягом 32-ї хвилини. Спершу Кімміх справа виконав передачу в район воротарського майданчика, де Госенсу зовсім трохи не вистачило, щоб дістати цей м'яч головою. І буквально тут же Хаверц точною передачею вивів сам на сам з воротарем Вернера. Однак, форвард не зумів переграти Пікфорда.

Getty Images/Global Images Ukraine

В кінцівці першого тайму знову домінували англійці і вже в компенсований час у них був шанс відкрити рахунок. У центрі зеленого газону помилився Мюллер, який віддав пас на своїй половині поля... прямо Стерлінгу. Той пробіг з м'ячем до лінії штрафного, після чого рикошетом від захисника м'яч опинився у Кейна. Капітан збірної Англії відразу бити не став, а хотів обвести Нойера, однак Хуммельс встиг вибити круглий снаряд у нього з-під ніг за межі майданчика.

Після перерви спочатку краще виглядали гості. Так, на 48-й хвилині відмінний момент для взяття воріт мав Хаверц. Він пробив приблизно з лінії штрафного під поперечину, однак Пікфорд продемонстрував блискучу реакцію і відбив м'яч. Далі на 53-й хвилині не вдався удар головою поблизу воріт англійців Госенсу. А ще через чотири хвилини Вернер в штрафному майданчику суперників не зумів обіграти захисника і вийти на ударну позицію, заробивши лише кутовий.

Далі гра вирівнялася, але все одно моментів було замало і взагалі без ударів по воротах. Тому наставники команд, з метою пожвавити гру, стали проводити заміни. У англійців на поле вийшов Гріліш і, треба зазначити, що він взяв участь в контратаці господарів, яка на 75-й хвилині призвела до забитого м'яча. Гольовий пас з лівого флангу виконав Шоу і Стерлінг з лінії воротарського вдало підправив м'яч у сітку воріт. Це був третій його гол на нинішньому Євро.

Getty Images/Global Images Ukraine

А на 81-й хвилині той же Стерлінг ледь не став антигероєм, коли грубо помилився, віддаючи пас назад. М'яч перехопив Хаверц і дивовижною передачею вивів до воріт Мюллера. У хокеї такі випади називають булітом. Досвідчений німецький футболіст, здавалося, все робив правильно і цілився в лівий від себе кут воріт, але промахнувся зовсім трохи.

Втім на 86-й хвилині збірна Англії збільшила свою перевагу. Причому комбінація дуже нагадувала ту, при якій був забитий перший гол. Тільки тепер зліва подавав Гріліш, а замикав цей простріл ударом головою Кейн.

Німці, звичайно, ще намагалися відігратися і Йоахім Льов випустив на поле ще трьох нових футболістів, але все вже було марно. Господарі поля діяли в обороні спокійно і довели справу за перемоги.

2:0, і збірна Англії у чвертьфіналі. Німеччина вирушає додому.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Англія - Німеччина - 2:0

Стерлінг (75), Кейн (86)

Райс (8), Філліпс (45), Магуайр (77) - Гінтер (25), Госенс (72)

Англія: Пікфорд, Вокер, Магуайр, Стоунз, Тріпп'єр, Філліпс, Райс (Хендерсон, 88), Шоу, Сака (Гріліш, 69), Стерлінг, Кейн.

Німеччина: Нойер, Рюдігер, Хуммельс, Гінтер (Джан, 88), Госенс (Сане, 88), Кроос, Горецька, Кімміх, Мюллер (Мусіала, 90+2), Хаверц, Вернер (Гнабрі, 68).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон «Вемблі» (Лондон, Англія)

АНГЛІЯ - НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 03 травня 2024, 21:54 1

Орест Бургун – про перемогу над «Кардиналом» (4:2)

Коментарі