Ломаченко знову в топі. Лопесу-старшому залишилося вмовити сина на реванш

Лев Кравців - про першу перемогу Василя після Теофімо

Василь Ломаченко знову дав урок боксу. Того самого, в якому найважливішими є твої навички, а не те, наскільки ти великий, сильний або довгорукий. Навички Ломаченка вищі практично за будь-якого боксера у світі на даний момент. Що він і довів у черговий раз.

Ломаченко просто зробив свою роботу. Але це все одно дуже красио

Накатані - не прохідний боксер. Давайте забудемо про це відразу. Так, Лома його пройшов як ніж крізь масло, що повністю розтануло, але з ким у Василя було дуже багато проблем? З усіма потроху, але дійсно багато і так, що їх створив суперник? В основному, ті, хто після бою каже про відсутність рівня у японця, до бою казали, що він занадто великий і приб'є Василя.

Звичайно, такого суперника Василь мав перемагати. Ну аж надто він повільний, цей Накатані. Як Лопес попадався на ці важелезні праві, а Вердехо падав від джебу - загадка. Хоча, не така вже й загадка. Лопес стояв перед японцем. Прицілитися по такій мішені можемо і ми з вами. Вердехо просто вимахався. Замість того, щоб продовжувати бомбити японця, він побіг добивати того, не вийшло - програв втомою. Шкода, що такого вердикту немає.

Лома ж врахував помилки обох спортсменів. Не стояв перед Накатані, а значить, не давав прицілитися, а значить, пішов майже від усіх ударів - точність влучань японця 12%. Нібито й не влучав зовсім. І не втомився, виконавши хорошу роботу в таборі. Просто взяв темп і пішов бомбити з перших же секунд.

Що порадувало - настрій Василя. Ніяких тобі раундів, в яких він показує, як красиво рухається. Ніяких зарозумілих поглядів. Лопес зробив для самого Ломаченка добру справу - показав, що зазнаватися не можна ніколи. Навіть, коли ти дуже і дуже талановитий спортсмен.

Getty Images/Global Images Ukraine

З перших же раундів Лома пішов бити. Беріг плече, звичайно ж, про що зізнається після бою, але все одно насаджував голову суперника дуже часто і неприємно. Масаоші ніби оторопів. Чи не чекав такої прудкості або такої кількості ударів, не ясно, але з другого раунду спробував діяти активніше.

Вийшло погано. Може на когось і подіяло б, але не на Лому. Той з радістю провалював млявий джеб Накатані, заскакував ближче зі своєю передньою рукою, а далі починалася карусель. Японець поводився так, ніби вона, ця карусель, йому зовсім не подобається. Хапався за крутний механізм і тримався.

До п'ятого раунду Масаоші вже побував спиною на рингу, але тоді нокдаун не відрахували. А вдруге рефері відкрив рахунок. Чотири або п'ять ударів у ціль - і японець лежить. А потім сидить і показує, що нічого не було. Було, звичайно ж.

У шостому Василь влаштував бійку в куті. Здавалося б, ось де здоровому боксерові потрібно себе проявляти. Але немає швидкості - немає справи. Лома легко пішов від усього, щоб потім дістати ще кілька разів у голову.

Сьомий і восьмий раунди - під диктовку Ломаченка. Хоча у восьмому він майже нічого не робив, але все одно влучав і більше, і краще. Накатані змахував руками, бив повітря і поки вони поверталися на голову, пропускав.

У дев'ятому Василь включився посеред рингу. Наблизився, почав пробивати і йти то в один бік, то в інший. Японець стояв і стояв. Здається, він би стояв досі і терпів, якби не рефері. Добре, що третій в рингу був на місці і зупинив це. Ці міцні самураї гідні поваги, але голова через роки спасибі не скаже за таку браваду.

Взагалі-то, Ломаченко просто провів ще один день в офісі. Спокійно, впевнено, з якимсь вогником і бажанням. Мотивація і навички на місці, нічого нікуди не поділося. Нічого особливого в плані результату, але бокс усе одно красивий. Такий просто подобається, бо ти розумієш, що це щось понад.

І що далі?

Василь відразу ж викликав на бій Лопеса:

«Вигравай свій бій і давай проведемо реванш. Думаю, сьогодні ми побачили, що другий бій є актуальним», - заявив Василь.

Теофімо-старший, який звідкись узявся, вже був готовий з відповіддю. Зрозуміло, що Лопес приїхав подивитися на майбутнього суперника, хоч і довгий час заперечував це. Але цього разу був чесним:

«Я знав, що Ломаченко наздожене Накатані і виграє достроково. Так воно і сталося.

У нас бій у серпні, і потім є контракт з Top Rank на бій у грудні в «Медісон сквер гарден». Я бачу, що у Теофімо ще є два бої в легкій вазі: проти Камбососа і потім з Ломаченком в кінці року.

Я зможу вмовити сина провести реванш», - заявив Лопес.

Getty Images/Global Images Ukraine

Здається, вибору у Теофімо немає. Точніше, є, але всі вони не такі цікаві. З Хейні домовитися важко. Як показує практика, Арум і Хірн - такі собі переговорники між собою. З Джервонтою нереально. Де він залишиться і чого хоче - не ясно. Тейлор себе не продає. Хіба що їхати до Великобританії. Та й у Арума інші плани на Джоша.

А тут є Лома. Готовий суперник з готовою історією і бажанням, на відміну від усіх. Боб хоче продавати платні трансляції, Василь - поквитатися і забрати пояси, навіть батько вже за цей бій.

Які шанси? Лопес - не Накатані. Там летіти назустріч буде жорсткіше і швидше. З іншого боку, Ломаченко без травми і з нею - різні бійці. Взагалі-то, другий поєдинок навіть є цікавішим за перший. І потрібен він не пізніше кінця 2021 року.

Що, мабуть, і трапиться.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 23:06 4

«Реал» зіграв на виїзді внічию з «Вільярреалом» з рахунком 4:4

Коментарі