Олександр ЗІНЧЕНКО: «Нам не звикати до критики. І ми її заслужили»

Гравець дав коментар за підсумками групового турніру Євро-2020

Хавбек збірної України Олександр Зінченко на наступний день після поразки від Австрії (0:1) на Євро-2020 відповів на питання журналістів.

- Чи згодні ви з тим, що від любові до ненависті один крок?
- Нам не в перший раз звикати до такої критики. І ми її заслужили. Дійсно, в футболі від любові до ненависті один крок, все швидко змінюється. Ми не виправдали очікування багатьох, в тому числі свої. Шанси виправити ситуацію ще є, ще можемо вийти в плей-оф і реабілітуватися перед країною і уболівальниками.

- Чи є фізична втома після сезону?
- У мене був довгий сезон, багато ігор. Можна говорити про втому, але це відмазки і доля слабких. Я люблю починати з себе і шукати причини в собі. Після фіналу Ліги чемпіонів був важкий період, кілька найважчих днів у моєму футбольному житті... але з першого дня в збірній мене реанімували, так що я переключився на збірну. Я віддаюся повністю. Так, я провів не найкращі ігри за збірну, але відмазок шукати не буду. Відчуваю фізично себе нормально. Можливо, це більше психологія. Я сам шукаю причину і готовий до критики. Все це зробить сильнішими і мене, і команду. Хочемо повернути ту віру вболівальників, яка була у відборі до Євро.

- Яка була реакція Шевченка після Австрії?
- Яка може бути реакція? Будь-які слова були зайвими, всі розуміють ситуацію. Ми трохи відійшли, але зараз у нас негативні емоції, тому що гра не вдалася.

- Яка ситуація в команді, яка атмосфера?
- Після приїзду в готель після гри ми зібралися з хлопцями і кожен озвучував думки з приводу ситуації. Ми довго розмовляли і продовжили розмову вранці. Це хороший сигнал, що ніхто не байдужий і кожен хоче виправити ситуацію.

-Чому після двох матчів хороших був зіграний поганий?
- Ви сказали, що перші два матчі були хорошими, але я б так не сказав. Я б сказав, що всі три матчі ми не провели на тому рівні, на якому могли. А гра з Австрією була ще гіршою, ніж перші дві. Не знаю, що сталося. Багато причин. Я б сказав, що сам не зіграв так, як хотів. Потрібно продовжувати працювати і ситуація покращиться. У футболі всі можуть програти. Але ми повинні прийняти відповідальність за результат. Що стосується вболівальників, то було круто грати, тому що весь стадіон був жовтим. Шкода, що ми не подарували їм потрібний результат.

- У збірній є шанси зіграти з Францією у 1/8 фіналу. Що думаєте з цього приводу?
- Ви забігаєте вперед. Є багато варіантів з приводу виходу далі. Що стосується Франції, то це чемпіон світу, що ще додати. У них, напевно, є чотири різні склади, всі з яких можуть дійти до півфіналу. Зараз не хочеться говорити про суперника, тому що ще два ігрових дні.

- Якою ви бачите збірну в наступному відборі?
- Я б сказав, що у нас хороший сплав молодості та досвіду. І хочеться давати результат зараз, а не потім. Вже входить в звичку розповідати про наступні відбори, про наступні турніри. Потрібно зараз, а не говорити про майбутнє. Вважаю, що у нас хороша збірна, яка може здобувати результат. І якщо ми пройдемо в плей-оф, то потрібно щось змінювати в грі, тому що ми не заслужили вчора навіть той результат, який був.

- Як вам спалося після поразки?
- Особисто я навіть після успішних матчів намагаюся шукати причини, де я міг би зіграти краще. Завжди є місце, де додавати. Навіть перед грою ми стояли разом і я бачив бажання кожного гравця. Ми заслужили на критику, але говорити про те, що ми не хотіли, я б не став. Кожен повинен розібратися в собі, тому що у нас була виграшна позиція. Ми багато помилялися і багато дали Австрії. Пройшла важка ніч, всі погано спали.

- Як можете особисто оцінити груповий турнір.
-Свої виступи оцінюю невдало на Євро. Коли я в збірній, то тиску не відчуваю. Тут така атмосфера, що я насолоджуюся кожним днем. Звичайно, я відчуваю відповідальність перед уболівальниками і Україною. Зараз, можливо, відчуваю це більше, ніж раніше.

- Що будете робити найближчі дні?
- Ми будемо сподіватися, що все буде так, як потрібно в інших матчах. Ще є шанси. Якщо є мінімальні шанси, то сподіваємося, що все вийде.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 06:30 6

Аталанта має фінішувати 5-ю у Серії A, а у фіналі ЛЧ потрібна перемога Боруссії Д

Коментарі