Плей-офф під великим питанням. Збірна України програла Австрії

Команда Андрія Шевченка поступилася в ключовому матчі на Євро-2020

До матчу з австрійцями збірна України підійшла з хорошим настроєм. Після перемоги над Північною Македонією вона посідала друге місце в турнірній таблиці групи С і розташовувалась вище за свого сьогоднішнього суперника. А це означало, що для гарантованого виходу в плей-оф і для продовження своєї участі в турнірі, підопічним Андрія Шевченка досить було зіграти внічию.

Однак навряд чи межею мрій наших футболістів і тренерів, та й багатомільйонної армії українських вболівальників, був мирний результат цієї зустрічі. Всім нам потрібна була тільки перемога і, по можливості, яскрава та переконлива, щоб з оптимізмом дивитися в найближче майбутнє. Так, наша збірна все одно б виходила до 1/8 фіналу на Італію, яка так подобається тут всім, але до того поєдинку ще залишалося кілька днів, а зараз треба було вирішувати непросте завдання у грі з командою Австрії.

Наставник українців не став нікого дивувати стартовим складом. Місце у воротах знову зайняв Бущан, а в інших лініях було вже звичне поєднання гравців. З тією лише різницею, що замість Степаненка в основі знову вийшов Сидорчук.

Getty Images/Global Images Ukraine

Австрійці активніше розпочали матч і протягом перших трьох хвилин заробили відразу два кутових біля воріт нашої команди. Щоправда до гольових моментів справа не дійшла, а незабаром вже і Ярмоленко зробив рейд по правому флангу, але ні з ударом, ні з пасом у нього не склалося.

Далі гра йшла на зустрічних курсах. Команди по черзі контролювали м'яч і намагалися якомога швидше доставити його в лінію атаки. А перший удар по воротах завдали наші суперники на 11-й хвилині після розіграшу кутового - Драгович пробив вище поперечини. Потім на 16-й хвилині після помилки Караваєва на ударній позиції опинився Арнаутович, але і його удар не досяг мети.

До 21-ї хвилини збірна Австрії подала вже п'ять кутових біля воріт українців і п'ятий з них став для них результативним. Алаба зліва навісив м'яч в район воротарського майданчика, і Баумгартнер, випередивши на мить Забарного, проштовхнув м'яч повз Бущана в сітку воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наша збірна могла відігратися вже на 29-й хвилині, коли Шапаренко зліва увірвався до штрафного майданчика суперників і правою ногою сильно пробив в дальній кут. Бахманн на удар зреагував, але відбив його недалеко від себе, а ось Ярмоленко до м'яча, що відскочив, трохи не встиг.

На 33-й хвилині австрійці були змушені замінити автора гола Баумгартнера, який незадовго до того, як забити, зіткнувся головами із Забарним. Скоріш за все, саме той епізод для нього не пройшов даремно і він достроково залишив поле. Тим часом його партнери продовжували активно діяти в атаці і на 37-й хвилині довелося вже демонструвати свою майстерність Бущану, який в акробатичному стрибку потягнув м'яч після удару з меж штрафного майданчика Лаймера. Ще за п'ять хвилин українців «пробачив» Арнаутович, який не зміг як слід пробити по м'ячу, опинившись перед воротами після швидкої контратаки збірної Австрії. І вже у компенсований час двічі було по-справжньому «гаряче» біля наших воріт, однак обидва рази австрійці не використали свої моменти.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі замість непереконливого у цій грі Маліновського на поле вийшов Циганков. Була надія на те, що збірна України «прокинеться» і покаже притаманну їй гру. Однак гострі моменти продовжували виникати біля воріт Бущана. Так, на 51-й хвилині український воротар зіграв надійно після удару Шлагера. Той же австрієць через п'ять хвилин ще раз пробив здалеку, але цього разу неточно. І навіть гольову ситуацію біля воріт Бахманна на 60-й хвилині створили саме наші суперники. Лайнер невдало зрізав м'яч, і лише блискуча реакція воротаря австрійців врятувала його команду.

Час минав, а рахунок на табло не змінювався. Тому Андрій Шевченко випустив на поле спершу Марлоса, а потім Бесєдіна. Українці багато контролювали м'яч, але тільки на 87-й хвилині Яремчуку вдалося вийти на ударну позицію. Пробив він небезпечно трохи повз дальнього кута.

Getty Images/Global Images Ukraine

До основного часу другого тайму арбітр компенсував 3 хвилини. На жаль, але і вони не принесли нам успіху. В підсумку поразка 0:1, і тепер все буде залежати не тільки від збірної України.

Чемпіонат Європи. Група С. Тур 3.

Україна - Австрія - 0:1

Баумгартнер (21)

Україна: Бущан, Миколенко (Бесєдін, 85), Матвієнко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Зінченко, Шапаренко (Марлос, 68), Маліновський (Циганков, 46), Яремчук, Ярмоленко.

Австрія: Бахманн, Алаба, Хінтереггер, Драгович, Лайнер, Грілліч, Лаймер (Ільсанкер, 72), К.Шлагер, Забітцер, Баумгартнер (Шопф, 33), Арнаутович (Калайджич, 90).

Арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)

«Арена Націонале» (Бухарест, Румунія)

УКРАЇНА - АВСТРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:44 0

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі