Битва «пенсіонерів». Швеція дотиснула Словаччину і загострила ситуацію

Середній вік стартових складів обох команд перевищував 30 років

У Санкт-Петербурзі відбувся матч другого туру групового раунду Євро-2020, в якому зіграли національні збірні Швеції та Словаччини. Шведів зі зрозумілих причин вважали фаворитами, однак у словаків був вагомий козир. Вони завдяки перемозі над Польщею (2:1) після першого туру очолили турнірну таблицю квартету E, тому їх цілком влаштовувала нічия.

За нинішнього формату чемпіонату Європи чотири очки - майже напевно достатньо для того, щоб вийти в плей-оф. А якщо врахувати, що в останньому турі Словаччині буде протистояти грізна Іспанія, то очевидно, що добирати одне очко потрібно було вже у другому турі. Однак Швеція, природно, була мотивована грати виключно на перемогу. Цікавий і той факт, що середній вік стартових складів обох команд перевищував 30 років.

У першому таймі була досить нудна гра. За перші 45 хвилин не було створено жодного моменту, який можна навіть з натяжкою назвати гольовим. Як доказ, за системою xG (очікувані голи) обидві команди ледь набрали по одній десятій. А тому логічно, що під час перерви на табло були зафіксовані нудні 0:0.

У другому таймі шведи відразу включили високий пресинг, демонструючи тим самим, що колишній хід поєдинку їх не влаштовує і вони мають намір нарешті забити перший гол на Євро-2020. Вони були налаштовані переломити гру на свою користь.

Getty Images/Global Images Ukraine

За атакуючим потенціалом Швеція на папері значно перевершує словаків, тому не дивно, що кількість гольових моментів після перерви зашкалювала. Однак в одних епізодах був на висоті голкіпер словаків Дубравка, в інших не вистачало банально точності або везіння. Проте, на 75 хвилині натиск приніс свої плоди: Дубравка на виході сфолив проти Квайсона, за що рефері призначив пенальті.

До точки підійшов Еміль Форсберг, який зумів переграти Дубравку, хоч голкіпер словаків і був близький до того, щоб врятувати свою команду. На цьому шанси Словаччини взяти очки були зведені до мінімуму. Швидше шведи могли забивати другий м'яч.

У компенсований час Словаччина пішла ва-банк і всіма силами побігла забивати, але спроба відігратися не увінчалася успіхом. Швеція взяла важливі три очки й піднімається на перше місце в турнірній таблиці, де-факто гарантувавши собі місце в плей-оф турніру.

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група E. 2-й тур.

Швеція - Словаччина - 1:0

Форсберг, 77 (пен.)

Ольссон, 23 - Дубравка, 75, Дуда, 81, Вайсс, 87

Швеція: Ольсен - Аугустінссон (Бенгтссон, 88), Даніельсон, Ліндельоф, Люстіг - Форсберг (Крафт, 90+3), Екдаль (Свенссон, 88), Ольссон (Классон, 64), Ларссон - Ісак, Берг (Квайсон, 64).

Словаччина: Дубравка - Губочан (Ганцко, 84), Шкрініар, Шатка, Пекарік (Гараслін, 64) - Грошовскі (Дюріш, 84), Куцка - Мак, Гамшик (Бенеш, 80), Косцелник - Дуда.

Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Газпром Арена» (Санкт-Петербург, Російська Федерація).

Удари (у площину): 13 (4) - 10 (0)
Кутові: 7 - 6
Оффсайди: 1 - 3.

ШВЕЦІЯ-СЛОВАЧЧИНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 08:24 7

Тайсон упевнений, що все робив правильно в першому бою, але був недостатньо сфокусований

Коментарі