В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: «Матч був програний в зоні Миколенко-Марлос-Зінченко»

Експерт висловився про поразку збірної України

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло прокоментував поразку збірної України від Нідерландів (2:3) в матчі групового етапу Євро-2020.

«Мабуть, найбільш видовищний матч чемпіонату Європи на сьогодні.

Структура гри нідерландців була всіма фахівцями вивчена. Гра в три центральні захисники і гіперактивні крайні захисники створювали ширину атак. Миколенко і Караваєв часто залишалися в кращому випадку один в один на флангах проти своїх візаві. Потрібно відзначити, що Україна занадто низько опускалися в оборонному блоці. І перша лінія з півзахисників була мало активна у відборі. Вся продуктивна активність нідерландців відбувалася на лівому нашому прапорі. Після вимушеної заміни Зубкова на Марлоса наш оборонний блок просів, та й Зінченко з зони інсайда не додавав допомоги. Практично, матч був програний в зоні Миколенко-Марлос-Зінченко. Правий захисник нідерландців створював нам величезні проблеми при підключенні до атак. Підбирання нами програвалися і це величезна перевага для суперника.

Хочу всім нагадати, чому Шевченко пробував награти систему в п'ять захисників. Саме проти нідерландців, це дзеркало в побудові, могло нам забезпечити результат, перекривши ширину. Але тренер повірив в повернення Ярмоленка, тим самим відмовившись від свого початкового плану в протистоянні в матчі з нідерландцями.

Були і дуже хороші пасажі в нашій грі, що вселяє оптимізм. Ми всі очікували більшого, але вийшло, як завжди.

Після того як Україна зрівняла рахунок, на мій суб'єктивний погляд, потрібно було блискавично провести заміни, освіживши гру. Було видно, що Ярмоленко, Яремчук і Зінченко помітно втомилися», - написав Заховайло.

Максим Гаптар Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 11:00 0

Головні новини за 3 травня на Sport.ua

Коментарі