Україна - Північна Ірландія. Прогноз і анонс на товариський матч

Вибір зроблено: награємо склад на Євро

Третього червня в Дніпрі збірна України проведе другий товариський поєдинок в рамках підготовки до Євро-2020. Суперником команди Андрія Шевченка буде збірна Північної Ірландії. Спочатку планувалося провести цю зустріч в Києві на «Олімпійському», однак через те, що на головній арені країни змінюють газон, поєдинок було вирішено перенести до Дніпра.

Майбутня зустріч для «синьо-жовтих» буде кардинально відрізнятися від першого підготовчого спарингу - проти національної команди Бахрейну. В першу чергу через те, що в прем'єрному контрольному матчі наш тренерський штаб експериментував зі складом, аналізував стан гравців, визначався, хто може стати в нагоді збірній на континентальному форумі, а хто ні. «Склад команди визначений уже на 95 відсотків», - скаже після гри з бахрейнцями головний тренер нашої збірної. Напередодні зустрічі з Північною Ірландією остаточна заявка на Євро-2020 визначена вже на всі сто відсотків. Стало бути, в грі проти острів'ян наша команда буде не стільки експериментувати, скільки награвати склад безпосередньо на Євро.

До матчу «синьо-жовта» команда готувалася в Харкові, який є штаб-квартирою збірної. Тренувальні та теоретичні заняття проходили за планом, лише погода вносила свої корективи (дощ і вітер).

Резонно припустити, що градус напруги, пов'язаний з очікуванням вердикту Шевченка, серед його підопічних помітно знизився. Тренер визначився з остаточним варіантом заявки збірної на чемпіонат Європи: з присутніх на зборі гравців в неї не потрапили п'ятеро: Лунін, Сирота, Леднєв, Бондаренко і Михайличенко. При цьому Шевченко не відпустив цю п'ятірку у відпустку: якщо хтось травмується до першого матчу на Євро-2020, можна буде внести коригування в заявку.

У порівнянні з грою проти Бахрейну склад нашої головної команди країни в грі проти збірної Північної Ірландії очікувано зазнає серйозних змін. В першу чергу тому, що в збірну прибули всі наші «легіонери», і тепер напевно Шевченко захоче побачити їх у справі. За винятком Зінченка, який, радше за все, ще буде морально і фізично відновлюватися після програного фіналу Ліги чемпіонів.

Незважаючи на те, що експериментувати зі складом, начебто, вже немає ні резону, ні необхідності, нашому тренерському штабу в найближчих двох товариських матчах потрібно вирішити для себе відразу кілька кадрових питань. Потрібно визначитися з «першим номером» збірної. У грі проти Бахрейну ворота збірної України захищав Трубін. Захищав не найвдалішим чином. Швидше за все, цього разу місце в «рамці» займе Бущан.

Не зовсім зрозумілою, у всякому разі, якщо дивитися з боку, залишається і «доля» пари центральних захисників. Якщо місце для одного з низ фактично заброньовано - мова йде про Матвієнка, то ось хто стане його партнером на цьому плацдармі на Євро, зараз сказати складно. Припустимо, що в грі проти Північної Ірландії в парі з центрбеком «Шахтаря» зіграє Забарний.

Цікаво буде подивитися, яку модель гри вибере наш тренерський склад у майбутньому матчі: чи буде це звична схема з трьома атакуючими гравцями, чи щось інше. У зв'язку з цим хотілося б побачити в стартовому складі «синьо-жовтих» Ярмоленка: наскільки зараз наш капітан в тонусі, чи може борознити всю свою брівку.

Матч на «Дніпро-Арені», як і поєдинок збірної проти Бахрейну, пройде з глядачами. Ціна перепусток на гру - від 100 до 500 гривень. Придбати квитки можна тільки онлайн, в одні «руки» продають не більше чотирьох перепусток.

Гра обіцяє бути непростим випробуванням для нашої команди. Суперник хоч і не дуже іменитий і титулований, але міцний і непоступливий. Напевно, саме такий, який і потрібен напередодні матчів ЧЄ.

Головний тренер британців Ян Бараклоу визначився з обоймою гравців на гру проти України 27 травня. У списку головного тренера північноірландців - 25 виконавців. Абсолютно всі вони «прописані» в клубах Туманного Альбіону.

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Шапаренко, Маліновський, Безус, Ярмоленко, Яремчук

Північна Ірландія: Пікок-Фаррел, Браун, Кеткарт, Маклін, Даллас, Томпсон, Маккейн, Макнейр, Джонс, Вайт, Магенніс.

3 червня, четвер

Україна - Північна Ірландія
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 21:00
Прямая трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:1

  • 1.61
  • 3.55
  • 6.60
Сделать ставку
  • 1.65
  • 3.60
  • 6.60
Сделать ставку
  • 1.61
  • 3.55
  • 6.60
Сделать ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії

Коментарі