Кого купить Шахтар, і коли гірники почали вести переговори з Де Дзербі

Карло Ніколіні розповів багато цікавого італійській пресі

Асистент директора з футболу «Шахтаря» італієць Карло Ніколіні прокоментував прихід в клуб його співвітчизника Роберто Де Дзербі, а також розповів, який проект разом з тренером планують вибудовувати «гірники», і яких футболістів можуть придбати під нового наставника.

- Ви можете нам пояснити, чому Де Дзербі обрав «Шахтар»?
- Роберто зробив вибір на користь «Шахтаря» через проект і нашу філософію, а не через економічні питання. Те, що писалося в газетах - неправда, першочерговим для нього був проект. Це головне, що мене зараз хвилює. У сторін була одна й та ж ідея і одне бачення, тому нам нескладно було дійти згоди. За його словами, наша мета буде полягати в тому, щоб вигравати за допомогою хорошої гри. Також ми зробили медіаудар - це велика справа, тому що один з найяскравіших тренерів Європи прибув до «Шахтаря». Де Дзербі був у списку всіх спортивних директорів клубів за свій новаторський футбол.

- Коли виникла ідея переконати його прийти в «Шахтар»?
- Чесно кажучи, домовитися про зустріч з ним складно. Але ми з ним на зв'язку дуже давно, і завжди сперечалися один з одним про наші клуби. Він великий знавець футболу, завжди ставив мені запитання про «Шахтар». Ідея покликати його народилася в грудні, коли я був абсолютно впевнений, що Роберто захоче спробувати себе в топ-клубі. Незважаючи на те, що говорять деякі недосвідчені люди в Італії, «Шахтар» - це топ-клуб. Ми завжди рухалися в напрямку договору з Де Дзербі. У певний момент ми вирішили почекати, поки він закінчить чемпіонат з «Сассуоло». Ми ніколи не прагнули перешкодити комусь або форсувати ситуацію.

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

- Де Дзербі вже запитував інформацію по «Шахтарю»?
- Так, безумовно. Роберто останнім часом не цікавився «Шахтарем», але раніше він вже питав мене про лігу, клуб, гравців. Я знаю його понад тридцять років, адже був його першим тренером, і завжди стежив за його кар'єрою. Коли його ім'я було згадане, всі менеджери в клубі погодилися. Срна, який грав в Італії, знав його, тому був дуже впевнений в Роберто. Після перших контактів у нього з'явилася можливість перебратися до нас. Переговори пройшли зразково.

- Дивно, що контракт підписаний на два роки. Чому не на більший термін?
- Тому що я думаю, що це відповідний і необхідний час для проекту, який ми будемо створювати разом. Ніхто не встановлював жодних обмежень: якщо Роберто буде добре себе показувати, контракт буде легко продовжений.

- Чи вважаєте ви, що італійський футбол буде шкодувати про втрату топ-тренера?
- Нехай про це шкодує італійський футбол, але Де Дзербі переконаний в своєму виборі. Клуб постарається підтримати його роботу і задовольнити його запити, які є функціональними для нашої філософії, він постарається ще більше поліпшити наших молодих гравців, допоможе їм рости. Для них це буде ідеальний спосіб порівняти себе з європейським футболом.

- «Шахтар» продовжує традиції Made in Italy: Скала, Лукареллі, Ніколіні, тепер ось Де Дзербі.
- За кордоном італійський футбол завжди вважається одним з кращих в Європі. «Шахтар» пишається тим, що нам вдалося найняти італійського тренера з таким профілем. Так само, як Роберто цінує повагу і довіру, які ми відчуваємо до нього. Для нього це усвідомлений вибір, заснований на аналізі, знаннях, контактах, і ми переконані, що отримали топ-тренера.

- Вигравати з красивою грою непросто. Якщо цього не буде, чого чекати?
- Ми намагаємося, тому що переконані, що з хорошою грою буде більше шансів на перемогу. Це філософія, яку ми не змінюємо, навіть якщо розуміємо, що не завжди можемо перемагати. Де Дзербі не виграв Скудетто, але з не найсильнішими гравцями він показував більш кращий футбол, ніж багато хто з інших команд Серії А. «Сассуоло» встановив власний рекорд за очками.

Getty Images/Global Images Ukraine. Марлон

- Багато гравців «Сассуоло» зараз пов'язані з можливим переходом в «Шахтар». Могли б ви пролити світло на це?
- Правда в тому, що «Шахтар» планує здійснити два-три трансфери. Роберто сказав нам, що у нас хороші гравці, а ще запропонував список з тих, хто підходить до його гри та нашої філософії. Цікаво, що він хоче посилити команду точково. Він прийшов сюди не для того, щоб пропонувати дорогих футболістів, наші цілі - молоді і досвідчені хлопці за дуже низькою ціною. Він попросив одного або двох гравців «Сассуоло», з іншого боку, він дуже цінує наших футболістів.

- У газетах пишуть про Локателлі, Берарді, Марлона...
- Я не можу називати імена, але можу сказати, що це не Локателлі і не Берарді, тому що на цих позиціях у нас є провідні футболісти, і немає сенсу вкладати гроші в цю затію. Те, про що писали в газетах, в більшості своїй неправда. Інтерес є тільки до Марлона, тому що він дуже подобається тренеру. Але «Шахтар» не купує дорого і багато. Футболісти, яких ми будемо оцінювати, повинні відповідати нашим ідеям і нашій філософії. Купувати гравців можна також в Італії, а не тільки в Бразилії. Роберто прийшов не для нав'язування конкретних футболістів, він виявився дуже відкритим у порівнянні і діалозі.

Чому чутки про топ-трансфер Локателлі в Шахтар - мильна бульбашка з преси

Олексій Сливченко Джерело: Tuttomercatoweb
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі