Стартували з невдачі. Україна U-21 поступилася Азербайджану

Підопічні Руслана Ротаня сильно ускладнили собі захист трофея Турніру Валерія Лобановського

У календарі молодіжної збірної України наприкінці цього непростого сезону стояли матчі турніру з підвищеним рівнем відповідальності. Змагання під офіційною назвою Турнір Валерія Лобановського на честь легендарного українського наставника представники його країни в попередньому десятилітті вигравали лише одного разу - у тому самому 2019 році, а вже через сезон ми дізналися, яку небезпеку несе коронавірус COVID-19, тому про це дружнє змагання було прийнято рішення ненадовго забути.

У цьому році з організацією також виникли певні проблеми. Представники Тунісу повинні були приєднатися до Узбекистану і Азербайджану, які мали намір відібрати у нас право володіння пам'ятним трофеєм, однак COVID-обмеження завадили команді з африканського континенту прибути до столиці України. У підсумку, формат турніру скоротився до трьох лобових матчів, по два для кожної з команд, після завершення яких за стандартною системою порахують очки і визначать переможця.

На правах господарів, молодіжна збірна України починала захист титулу з протистояння проти Азербайджану на полі київського НТК ім. Баннікова. Руслан Ротань у черговий раз виставив досить цікавий за переліком прізвищ стартовий склад, бо безліч футболістів ми вже бачили під час матчів Української Прем'єр-ліги у сезоні, що нещодавно добіг до кінця, однак уже з перших хвилин суперники змусили глядачів засумніватися в підсумковому успіху нашої команди.

Азербайджан, який очолює відомий українському вболівальнику Мілан Обрадович, показав себе з найкращого боку під час побудови атак у початковій фазі поєдинку. Гостям вдавалося проводити стрімкі наступи через дрібний пас, а наша лінія нападу дуже довго залишалася без м'яча в ногах. Закінчилося це погано - на 17-й хвилині подача зі штрафного з лівого флангу від Алізаде на дальню стійку була завершена ударом у падінні від Гурбанлі, що стало лише підтвердженням переваги суперників у цей відтинок поєдинку.

Команда Обрадовіча після швидкого голу не стала миттєво опускатися до оборони, успішно стримавши наші спроби атакувати у відповідь. Фактично, хоч якась загроза чужим воротам пішла у виконанні Сікана лише під перерву, але погладжування м'яча від Данила убік чужих воріт навряд чи можна було назвати повноцінною гольовою ситуацією. Азербайджан витримував щільність в обороні, а команда Ротаня не знала, як зламувати чужі редути.

Спроба тренерського штабу за допомогою п'ятьох замін у перерві перевернути хід поєдинку виглядала логічним кроком, і навіть дозволила нам перекинути гру виключно на чужу половину. Питання викликала тільки реалізація гольових моментів. Той же Владислав Ванат, начебто, вдало увійшов до гри, але жодну з своїх наявних можливостей голом так і не завершив. Україна атакувала досить багато і якісно, ​​але розставити акценти не могла.

А тут ще й несподіване пошкодження у одного з найбільш помітних гравців на полі - Олега Очеретька - підкралося непомітно. Судячи з того, як гравця вивозили вбік карети «швидкої допомоги», у заключній грі турніру в центрі поля у нас будуть певні проблеми. У підсумку, «синьо-жовті» запороли кілька гольових моментів, поступившись суперникам вже в першій грі відповідального для нашої країни турніру.

Заключний матч на цьому турнірі молодіжна збірна України проведе проти Узбекистану найближчої п'ятниці, 28 травня, на тій же арені. Початок о 17:00.

Турнір Валерія Лобановского.

Україна U-21 - Азербайджан U-21 - 0:1

Гурбанлі, 17 Сікан, 34, Батагов, 36, Литвиненко, 53 - Гусейнлі, 26, Гурбанлі, 59

Україна U-21: Моргун - Драмбаєв (Снурніцин, 46), Вівчаренко, Таловєров, Кузик (Алефіренко, 46) - Батагов (Литвиненко, 46), Бражко (Ярмолюк, 71), Очеретько (Муравський, 78) - Мудрик (Кравчук, 71), Сікан (Ванат, 46), Супряга (В'юнник, 46).

Азербайджан U-21: Мехбалієв - Гусейнлі, Челік, Гусейнов (Агджабаєв, 46), Ахмадов (Алієв, 90+4) - Валізада (Гарахмедов, 89), С. Абдуллазада (Зулфугарлі, 63), Р. Абдуллазада (Рзаєв, 46), Сеїдов - Алізада (В. Джафаров, 63) - Гурбанлі (Ш. Джафаров, 63).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «НТК ім. В. Баннікова» (Київ).

Удари (у площину): 12 (3) - 6 (1)
Кутові: 4 - 2
Оффсайди: 0 - 0.

УКРАЇНА U-21-АЗЕРБАЙДЖАН U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 07:25 7

Евандер взяв участь у бліцопитуванні

Коментарі