Вільярреал - Манчестер Юнайтед. Прогноз і анонс на фінал Ліги Європи

Класичне протистояння іспанців та англійців

У середу, 26 травня, відбудеться фінал Ліги Європи, в якому зіграють «Вільярреал» і «Манчестер Юнайтед». Зустріч відбудеться в Гданську на стадіоні «Energa Arena». Стартовий свисток француза Клемана Тюрпена прозвучить о 22:00 за Києвом.

Якщо англійський клуб спочатку був серед фаворитів, то іспанців у фіналі відверто не чекали. В єврокубковій історії вболівальники добре пам'ятають сезон 2005/06, коли «жовта субмарина» Мануеля Пеллегріні була зупинена лише на стадії півфіналу Ліги чемпіонів «Арсеналом», у складі якого грали Анрі, Бергкамп, Пірес і інші зіркові футболісти. А за два роки до цього Рікельме і компанія побували в півфіналі Кубка УЄФА, де програли майбутньому чемпіону - «Валенсії». Також у цей час були дві перемоги в Кубку Інтертото, але це зовсім інший турнір, як то кажуть. Більше подібних досягнень в європейських турнірах у «Вільярреала» не було, на відміну від багатьох інших іспанських клубів, які регулярно досягають успіху на міжнародному рівні.

У поточному сезоні команда Унаї Емері, який тричі поспіль брав Лігу Європи з «Севільєю» і грав у фіналі з «Арсеналом», на стадії плей-оф встигла обіграти «РБ Зальцбург», київське і загребське «Динамо», а також хоч якось помститися «Арсеналу», який вже давно не той. Сам Емері намагався повернути «канонірів» до життя кілька років тому, але нічого у іспанця не вийшло. Саме після вояжу до Лондона Унаї і переїхав до невеликого міста Вільярреал, в якому проживають трохи більше 50 тисяч жителів.

«Манчестер Юнайтед» вже видав один з найкращих сезонів після відходу Алекса Фергюсона. У чемпіонаті було впевнено здобуте друге місце, є шанс зачепитися за трофей на євроарені. Років десять тому такий сезон можна було вважати невдачею, але в теперішніх реаліях доводиться радіти будь-яким успіхам. По дорозі до фіналу ЛЄ «червоні дияволи» розібралися з «Реалом Сосьєдад», «Міланом», «Гранадою» і «Ромою». Опозиція точно солідніша, ніж у суперника по фіналу. Але протистояння за титул складається з одного матчу, тут все може бути. Уле Гуннар Сульшер прекрасно знає, як все може перевернутися за декілька хвилин.

У майбутньому поєдинку Емері не зможе розраховувати на нігерійського півзахисника Чуквуезе, навряд чи зіграє і захисник Фойт, який з травня не з'являвся на полі. У Сульшера в лазареті Марсьяль, Магуайр і Джонс. Були невеликі проблеми в Фреда, але він начебто готовий грати.

«Манчестер Юнайтед» - явний фаворит фінальної зустрічі, але персона Унаї Емері може зіграти свою роль. Іспанський тренер має величезний досвід виступу в Лізі Європи, в тому числі і перемогу над «Ліверпулем» в 2016-му, і може піднести сюрприз навіть такому топовому супернику, як МЮ.

Орієнтовні склади:

«Вільярреал»: Рульї - Гаспар, Альбіоль, Торрес, Педраса, Трігерос, Парехо, Капуз, Гомес, Бакка, Морено.

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Ван-Біссака, Ліндельоф, Туанзебе, Шоу, Мактоміней, Фред, Решфорд, Фернандеш, Погба, Кавані.

  • 4.98
  • 3.64
  • 1.85
Сделать ставку
  • 4.75
  • 3.4
  • 1.83
Сделать ставку
  • 4.8
  • 3.6
  • 1.85
Сделать ставку

26 травня, середа

«Вільярреал» - «Манчестер Юнайтед»
Гданьск. Стадіон «Energa Arena». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2» і відеосервісі MEGOGO
ВІЛЬЯРРЕАЛ - МАН ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
АрбІтр: Клеман Тюрпен (ФранцІя)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 22:16 5

«Сині» розгромили «Вест Гем» з рахунком 5:0

Коментарі