Прем'єр-ліга на крок ближче. Металіст 1925 обіграв Прикарпаття

У воротах команди Олега Рипана побувало три м'ячі

Сезон української Першої ліги поступово підходить до свого завершення, тому боротьба за три заповітні путівки загострюється з кожним новим туром. Найбільші шанси на підвищення на поточний час має рівненський «Верес», а ось доля одеського «Чорноморця» і харківського «Металіста 1925» все ще виглядає досить неоднозначно.

Уже наступного тижня на нас чекає очна битва між цими командами, а в контексті 27-го туру вони мали можливість повноцінно підготуватися до її проведення. Зокрема, колектив Валерія Кривенцова, після чудової гри проти все того ж «Вереса» на ОСК «Металіст» (4:1), відправився в гості до «Прикарпаття», яке в першому колі ледве здолав із мінімальним рахунком (1:0).

Поєдинок розпочався з досить цікавих спроб господарів поля грати в один дотик перед чужим штрафним. Пару своїх моментів Цюцюра, який тільки-но повернувся до основного складу, змарнував саме після подібної взаємодії з партнером, а харків'яни, тим часом, проводили занадто обережну розвідку простору у чужого штрафного. Команди в першому таймі серйозний акцент ставили на те, щоб рубати атаки суперників дрібним фолом вже в зародку, тому особливо конструктиву в їхніх діях ми не бачили.

Куди цікавіше була друга половина матчу, яку гості вирішили розпочати з вдалого агресивного випаду. У досить простій ситуації припустився грубої похибки Ульянов, не зумівши винести зі штрафного подачу з лівого флангу, після чого Голодюк розстріляв ворота з центру штрафного майданчика, піймавши вдалий відскок. Команда Кривенцова після цього побудувала свою гру на контратаках, а суперники просто не могли не розкриватися, через досить велику кількість вболівальників на трибунах, що постійно підганяла їх уперед.

У підсумку, «Прикарпаття» не впоралося зі створенням небезпечних моментів, а натомість отримало ще два результативні удари від суперників. Чергова паніка біля воріт господарів поля виникла в результаті подачі зі штрафного з правого флангу від Шершня, після чого м'яч спокійно переправив у ближній кут Пономар. Нітрохи не менш впевнено зіграв форвард і через кілька хвилин, коли випад в лівому фланзі завершився прострілом від Жичикова прямо йому на ногу в центр штрафного майданчика. Перемога колективу Кривенцова відбулася фактично на класі.

У наступному турі «Прикарпаття» зіграє в гостях у «Альянсу», а харківський «Металіст 1925» буде приймати одеський «Чорноморець».

Українська Перша ліга. 27-й тур.

«Прикарпаття» - «Металіст 1925» - 0:3

Голодюк, 54, Пономар, 72, 77 Семотюк, 67 - Ткачук, 65

«Прикарпаття»: Піцан - Сікач, Пастух, Ульянов - Геник (Андрейчук, 87), Курко (Хома, 87), Дитко, Семотюк (Кохман, 71), Воробчак - Волошинович (Сондей, 80), Цюцюра (Вацеба, 62).

«Металіст 1925»: Сидоренко - Западня, Ткачук, Шершень, Жичиков (Цвіренко, 90) - Голодюк, Габелок, Батюшин (Ченбай, 74), Кольцов (Криськів, 69) - Савін (Дмитренко, 69), Пономар.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Рух» (Івано-Франківськ).

ПРИКАРПАТТЯ-МЕТАЛІСТ 1925.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі